stamboomforum

Forum logoBoeken, (eigen)publicaties, websites » Een nooit uitgegeven manuscript Wuis, Kikkert, Kooger, Eelman, Dalmeijer.Profiel afbeelding

Rond 30, 35 jaar geleden kwam ik tijdens het onderzoek naar de texelse familie in kontakt met een oudere heer wiens naam ik mij niet meer herinner. Hij had al jaren genealogisch onderzoek gedaan en een manuscript samen gesteld dat hij had willen publiceren, maar er nooit toe gekomen was. Ik mocht het meenemen en er mijn goed mee doen, maar ook dat ging in de versloffing.

Uiteindelijk is het manuskript "De geslachten Wuis, Kikkert, Kooger, Eelman en Dalmeijer" nog steeds onberoerd in mijn bezit.
Ik zoek hiervoor een goed nieuw thuis.

Zijn er Texelse onderzoekers aktief die ik hiermee een plezier kan doen?

Anderzijds kan ik het manuscript naturlijk ook kommentaarloos de texelse historiche vereniging toezenden, maar daar verstoft het ook maar in een kast.

Joh. van Kempen, Vechta Dld.
 

——-

Titel aangevuld met familienamen. Topic naar dit forum verplaats en Uw e-mailadres verwijderd i.v.m. mogelijke spam door moderator F.. De forumleden kunnen U via Uw profiel bereiken met een persoonlijk bericht (PB).

Johannes van Kempen - 26 okt 2021 - 15:21 (laatst bijgewerkt 26 okt 2021 — 16:26 door moderator)

Ik zou het gewoon op internet zetten. Dan kan iedereen het lezen.
En  kan het door Google gevonden worden als iemand bijvoorbeeld zoekt op Wuis Texel.
Er zijn diverse mogelijkheden, om gratis je eigen website te krijgen.

Je hoeft het manuscript natuurlijk niet opnieuw over te typen.
Het fotograferen of scannen van het origineel is wel zo aardig.
Om het manuscript "vindbaar" te maken op internet, hoef je dus alleen
een aantal trefwoorden toe te voegen als tekst.
 

Jan CIavaux - 26 okt 2021 - 15:30 (laatst bijgewerkt 26 okt 2021 — 15:57 door auteur)

Hallo,   

Per toeval kom ik dit bericht tegen vroeg me af of dit nog in uw bezit is, de familie van mijn moeders kant (Wuis) komt daar in voor en vind het wel interessant om te lezen dat er ooit dus onderzoek is gedaan naar o.a. deze naam. 

Groeten Arjan Huisman

Arjan Huisman - 6 nov 2022 - 15:01

Hallo Arjan,

                 ja, dat manuscript is nog steeds in mijn bezit.

Als reaktie op de suggestie van Jan Clavaux, om het op Internet te publiceren heb ik het ook als PGF gescant. Deze scan is van beter kwaliteit als het origineel. Je kunt vanzelfsprekend een kopie daarvan krijgen. Dat gaat echter aleen via een private-mail, die je initieren kunt in mijn profiel.

 

Grtn,

Joh. van Kempen.

Johannes van Kempen - 6 nov 2022 - 16:01

Hallo Jan,

                ik heb vlot na jouw suggestie een PDF gemaakt, om het te publiceren. Dat is wederom in de versloffing geraakt, maar de reaktie van Arjan Huisman bracht het weer op de proppen. Ik zoek nu alleen nog naar een platform, waarheen dat PDF geladen kan worden. Kun je me een korte hint geven hoe dat aan te pakken?

Grtn,

Joh. van Kempen

Johannes van Kempen - 6 nov 2022 - 16:05

Hallo allemaal,

       het is mij intussen duidelijk geworden. Ik heb het betreffende PDF gepubliceerd op een subdomain van mijn eigen domain. Het is in te zien en downloadbaar op het volgende adres:  

                                                                   www.wuis.havik.de

                      De Stamboomforum website vertikt het deze link zo verder te geven en voegt een stamboomsubforum toe.

                                            U moet de link zelf in de adreslijn van Uw browser typen.

 De publicatie van dit bestand vindt plaats onder gewoon voorbehoud, dat download alleen toegestaan is voor eigen gebruik, en kommercieele verwerking niet toegestaan is. Zover op enige gegevens de moderne privacyregels van toepassing kunnen zijn verlang ik van de downloader dat hij/zij deze regels respekteerd.

Het manuscript is mij door de Autheur zonder beperkingen overgedragen, in een tijd dat er over privacy en cpoyrights niet gesproken werd.Hij heeft geen beding gemaakt of geuit het manuscript vertrouwelijk te behandelen en/of te houden en was er integendeel van op de hoogte dat ik het voor een eigen publikatie in mijn genealogische werken wenste te gebruiken. Inzoverre zie ik geen bezwaar het manuscript hier voor te stellen.

M.vr.gr.

Joh. van Kempen

Johannes van Kempen - 6 nov 2022 - 18:36 (laatst bijgewerkt 8 nov 2022 — 01:09 door auteur)

Een prima oplossing.

Jan CIavaux - 6 nov 2022 - 19:19

Johannes, er is iets mis met de link die je geeft op 6 november 18:36 ; hij brengt mij terug op deze pagina van het stamboomforum.

Zo werkt het bij mij wel: www.wuis of rechtstreeks naar de pdf file:  www.wuis.havik.de 

En ik vraag me ook nog af hoe men, buiten dit forum, zonder enige toelichting dit manuscript via google zou kunnen vinden. Jan Clavaux suggereerde al een aantal trefwoorden toe te voegen als tekst om het manuscript vindbaar te maken. Voeg die dus nog even toe.

sprangers - 7 nov 2022 - 15:20 (laatst bijgewerkt 7 nov 2022 — 16:43 door auteur)

Er is m.i. niets mis met die link . Máár, omdat het een eenvoudige HTML gekodeerde pagina is, hebben een aantal zelf denkende computers, servers en transit systemen er moeite mee. Hun veiligheidsniveau weigert zulke simpele koderingen en weigeren zulke pagina's te openen. Daar kan en wil ik niets aan doen. Ik gebruik een verouderde versie "jAlbum" om die pagina's te genereren en dat doet het niet anders.

Het is niet mogelijk dit manuscript met Google te zoeken of the vinden. Het laatste dat ik wil is dat Google en andere webcrawlers mijn internetpresentie beginnen af te schrapen en voor eigen profijt uit te buiten. Daarvoor staat er te veel sensitieve informatie online die alleen voor ingewijden bestemd is. Ik heb het domein daarom naar gewoonte ingricht als een subdomein in een leeg domein. Deze zijn voor Google en co. niet vindbaar.

Als er een genealogiesche website is, die Google doorzoekbaar is, en dit bestand wil opnemen, dan heb ik daar geen moeite mee en ben dan best bereid het daar te (doen) plaatsen. Dan hebben die trefwoorden ook zin.

M.vr.gr.

Joh. van Kempen

Johannes van Kempen - 7 nov 2022 - 17:32 (laatst bijgewerkt 7 nov 2022 — 17:34 door auteur)

Johannes van Kempen - vandaag - 17:32 (laatst bijgewerkt vandaag — 17:34 door auteur):

Er is m.i. niets mis met die link .

De weergegeven tekst is weliswaar www.wuis.havik.de maar de onderliggende link voert naar https://www.stamboomforum.nl/subfora/292/2/82871/0/www.wuis.havik.de .

Vriendelijke groeten,

Carl

Carl73 - 7 nov 2022 - 21:35

Ja verdraaid.

Ik denk dat het iets in de afhandeling vam de link door de Stambooforum software is, want ik kan het er niet uit krijgen. Ook niet als ik het wis en herschrijf, of het ding een andere naam geef. Steeds wordt die Stamboomforum tussenvoeging gemaakt.

Heeft misschien ook met veiligheidinstellingen te doen, of met Forum regels. Ik weet het niet.

Het is de simpelste weg, de link www.wuis.havik.de even zelf in de browser in te tikken.

M.vr.Gr.

Joh. van Kempen

Johannes van Kempen - 8 nov 2022 - 01:33

Ja, ja. Of dus toch maar de gisteren door mij gegeven link proberen.

 

PS: Johannes schrijft:

Ja verdraaid. Ik denk dat het iets in de afhandeling vam de link door de Stambooforum software is.......Heeft misschien ook met veiligheidinstellingen te doen, of met Forum regels. Ik weet het niet. 

 

  Zou het niet door uw eigen verouderde versie van "jAlbum" kunnen komen? Als ik namelijk een willekeurig andere link kopieer en invoeg, is er niets mis.

sprangers - 8 nov 2022 - 10:57 (laatst bijgewerkt 8 nov 2022 — 11:38 door auteur)

Nee. jAlbum heeft geen weet van het Stamboomforum en heeft alleen die twee HTML paginas gekreeerd die op mijn site staan. Daar kan het niet aan liggen.

De browser lijkt het adres van de stamboomforum-pagina en de daarop staande linkt aan elkaar te plakken. Dit implementeerd, dat de text "www.wuis.havik.de" in het bericht dat ik schreef niet korrekt als embedded Link geformateerd wordt. Als je nu de sourcecode van deze pagina opent zul je zien dat er het volgende staat:quote   <a href=""> </a><a href="www.wuis.havik.de">www.wuis.havik.de</a>   unquote.

Het had het volgende moeten zijn:  <a href="www.wuis.havik.de">www.wuis.havik.de</a>

Ik hou het er maar op, dat ik een streek van FFS ten offer gevallen ben.

Johannes van Kempen - 10 nov 2022 - 17:21


Johannes, 

Bedankt voor het delen, ben er blij mee. 

Heb het PDF bestand inmiddels gedownload en zal binnenkort de geschiedenis van mijn familie eens gaan bekijken.

Gr. Arjan 

Arjan Huisman - 10 nov 2022 - 21:50Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu