stamboomforum

Forum logoBoeken, (eigen)publicaties, websites » Conversieproblemen op website Ons VoorgeslachtProfiel afbeelding

Voor mijn kwartierstaatonderzoek raadpleeg ik vaak de site van Ons Voorgeslacht (voorheen hogenda.nl). In hun collectie een rijke verzameling bronbewerkingen, die in de orginele maandbladen maar ook als losse bestanden te raadplegen zijn.

Dat er soms wat misgaat, blijkt uit het losse bestand met de bewerking van de 10e penningkohieren van Nieuwerkerk aan den IJssel over het jaar 1561. Daarin zijn regelmatig opmerkelijk grote hoeveelheden landbezit vermeld, zoals deze:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Maar in de originele publicatie staat het als volgt:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Kennelijk gaat er bij de conversie iets niet goed. Daar waar aanvankelijk 1/2 bedoeld wordt staat er dan ineens een 2.  Mogelijk is dit conversieprobleem ook bij andere bronbewerkingen opgetreden. Ik heb het probleem inmiddels bij Ons Voorgeslacht gemeld. Ik ga ervanuit dat ze het snel zullen oplossen.

Uiteraard is het zaak om ook de originele penningkohieren te raadplegen. Voor Nieuwerkerk 1561 zijn de scans onlangs aangevraagd en deze zullen waarschijnlijk in een week online staan (zie hier, inv.1362). Dat kost me 16 1/2 (en gelukkig geen 162) euro maar dan heb je ook wat!

Een fijne dag gewenst.

JP Ouweltjes - 10 jul 2024 - 13:43 (laatst bijgewerkt 10 jul 2024 — 13:57 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu