stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » dirk aries paling



Profiel afbeelding

Hallo Bas,

Het huwelijk van Aart Hendrickse Paling met Lijsbeth Maartense van der Kodde had ik inmiddels ook op Familysearch gevonden. Je hebt gelijk, rond Woerden zit het vol met 'Palingen" Begin 1700 geeft de doop cd al acht kinderrijke gezinnen op in Woerden e.o.. In Zegveld kwam ik ze ook al tegen.

jan achterberg - 28 aug 2009 - 08:52

hoi jan-bas

van de erven jan cornliss v.d.bosch snap ik geen fluit? met wie was hij dan getrouwd? ik heb alleen staan ( bij mij op de stamboom)kind van teuntje van den bosch (x willem jansz oorbeek) = maria cornelis v.d.bosch xpieter cornnelisz bom zij trouwen 1704 en cornelis bom was eerder getr. met antge gerrits van der hoef in 1704. ten opzichte van de oorbeeken waar staat dan deze jan corneliss van den bosch?

voor zover ik weet wonen veel (zowel oorbeek + kouwe kant) in de "pannebakkerije"(net zoiets als de jordaan in amsterdam) . Op familysearch is de informatie heel summier het gaat mij er juist om dat (ik persoonlijk) geboorte-kinderen en overlijden belangrijker vindt dan trouwdatum en dat is juist zo moeilijk te vinden. Uiteraard ook de ouders van de aanhang zijn belangrijk

mag ik alsjeblieft uitleg op een HELE simpele manier van de openbare verkoping?

                          vr.gr.marian

m.oorbeek - 28 aug 2009 - 12:44

Marian,

Ik zal eens kijken of ik de openbare verkoping voor je kan uitpluizen. Op de site van het Utrechts archief kan je de aktes ook downloaden en inzien, dat geeft wellicht wat meer duidelijkheid over de familieverbanden.

mvrgr

Bas

Bas - 28 aug 2009 - 16:31

Hallo Marian,

Ik kan de bewuste akte niet downloading, reden onbekend.Mijn vermoeden is, dat Jan Corn. van den Bosch met ene dame van Oorbeeck gehuwd was.

De Willem Janszn Oorbeek, die jij noemt is op 28 mei 1732 gedoopt en was ten tijde van deze akte [7 feb.1743 nog niet gehuwd met Teuntje van den Bosch.Deze Teuntje kan een een nicht van jan Corn.van den Bosch zijn.Ze heeft dus niets te maken met deze erfenis, aangezien ze niet vermeld wordt.

jan achterberg - 29 aug 2009 - 08:20

Heb even wat uitgezocht (met name in not. akten Utrechts archief)

Cornelis Wernarts van den Bosch, schoenmaker uit de Meern, genoemd in akte van 1682.
huwt met N.N. Kinderen:

- Philip Cornelisz van den Bosch ( x 1. Catharina Tonis van Dijck x 2. Aaltje de veer x 3. Maria Jans
  Achtersloot). Kinderen: Antony, Aaltje (x Gerrit Smit), Catharina (x Jan Vermij), Fijgje (x Cornelis van
  Cooten).

- Jan Cornelisz van den Bosch x Catharina Fredericks Voorhout (zie eerdere not. akte)

- Maria Cornelis van den Bosch x Cornelis Pietersz Bom. Kinderen: Aalte, Barbara, Fijgje, Catharina.

- Teuntje Cornelis van den Bosch x Willem Janz Oorbeek (ook "Oosterbeeck"). Kinderen:

  1. Jan Oirbeek

  2. Maria Oirbeek x Bart Jansse de Wit

  3. Jannetje Oirbeek x Teunis Pieterse Hartig

  4. Aletta Oirbeek x Dirk Paling

  

  

Bas - 29 aug 2009 - 14:06


Hallo Bas,

Bedankt voor dit uitzoeken ter plaatse. Nu wordt het duidelijk.Teuntje Corn.van de Bosch, echtgenote van Willem Jans van Oorbeeck was erfgename van de nalatenschap van haar vader.Aangezien beide echtelieden niet meer leefden [mijn veronderstelling], werden hun kinderen vermeld als erfgenamen.

Wat het moeilijker maakt is het feit, dat verschillende tweede huwelijken plaats vonden, waardoor de lijst met erfgenamen langer en gecompliceerder werd.

jan achterberg - 30 aug 2009 - 00:22







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu