Geachte lezer,
Mijn vader is geboren in 1906 Hobbemakade 154 te Amsterdam. Dit adres bestaat niet meer volgens de woningkaarten van het stadsarchief Amsterdam. Ook op afbeeldingen niet te vinden.
Kan iemand mij aangeven wie er destijds woonden op bovengenoemd adres ? en zouden er nog oude foto's van deze woning zijn ? Of waar zou ik deze gegevens kunnen vinden op internet ?
Met vriendelijke groet,
Lousje
De Hobbemakade in Amsterdam-Zuid is in 1898 vernoemd naar de 17e-eeuwse landschapsschilder Meindert Hobbema (1638-1709). Sinds 1880 is er ook een Hobbemastraat, die haaks ligt op de Hobbemakade.
De Hobbemakade ligt langs de Boerenwetering; de overkant heet de Ruysdaelkade (De Pijp) en loopt van de Stadhouderskade tot aan de Reinier Vinkeleskade. De Ruysdaelkade vormt de oostelijke begrenzing van het Museumkwartier (Concertgebouwbuurt en Duivelseiland). De kade wordt gekruist door de Honthorststraat, Ruysdaelstraat, Balthasar Floriszstraat en Roelof Hartstraat. In het verlengde ligt de Stadionweg.
De nummering van de Hobbemakade gaat van 1 tot 123, zowel even als oneven. Er staat in de boeken geen opgeheven deel van de Hobbemakade, het verlengde van de Hobbemakade is pas later aangelegd en heeft in 1923 als naam Stadionweg gekregen.
Een nummer 154 heeft volgens mij dan ook nooit bestaan. Overigens zie ik rechtsboven op de gezinskaart van Jan van Meijer, geboren 1880 ook nummer 158 2 hoog staan i.p.v. 154 dat linksboven staat.
Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat rond de eeuwwisseling toch een doornummering heeft plaatsgevonden in de aanliggende gemeente Nieuwer Amstel. Informatie kan worden verkregen bij een onderzoeker op dat gebied:
http://amsterdamhistorie.nl/contact/index.html
Beste Ger,
Bedankt voor je reactie. Zoals je ziet staat er in de onderstaande inschrijving Hobbemakade 154.

Is het zo dat ze van nr. 154 naar 158 '' zijn verhuisd ?
Jan van Meijer van 1880 is mijn opa.
Zou het mogelijk zijn dat je een kopie van de gezinskaart kunt doorsturen ?
Het liefst beide kanten. Inmiddels heb ik de vraag voorgelegd aan Henk Laloli de auteur van de site Amsterdamhistorie.nl
Met vriendelijke groet, Lousje