stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Bestaan er aanvullingen en correcties op "Van Amsterdamse burgers tot Europese aristocraten" opgelostProfiel afbeelding

In 2008 kwamen twee delen van "Van Amsterdamse burgers tot Europese aristocraten", geschreven door Bas Dudok van Heel uit. Volgens een artikel in Ons Amsterdam dat jaar zouden er nog vervolgen komen (tot wel zes delen). Sindsdien is het stil rondom het boek en ik heb zelfs nergens iets gelezen over correcties of aanvullingen op het eerste deel.

 

Heb ik iets gemist, of is dit boek zo geweldig dat er helemaal niets aan toe te voegen, of te corrigeren is?

En wie weet hoe het met de plannen voor een mogelijk vervolg zit?

Ik heb deze vraag ook op de GenBenelux mailing list geplaatst.

 

Michaël Boers

Boers 2 - 31 jan 2014 - 12:26

Een zo te zien vrij compleet overzicht van de publicaties van S.A.C. Dudok van Heel is hier te zien:

http://www.pubhist.com/author/870/sac-dudok-van-heel

Dus helaas... Misschien kunt u via de uitgever nog wat te weten komen over evt, vervolgplannen.

BertKoor - 31 jan 2014 - 13:04

Ook op Wikipedia staat een uitgebreide lijst van publicaties van Bas Dudok van Heel.

Maar wat me verbaast is dat er in genealogische bladen geen commentaar is verschenen. Ik ben geen lid van de KNGGW en lees de NL Leeuw maar zeer sproradisch, dus daar daar zouden reacties kunnen zijn gepubliceerd. Maar ik heb daar nog niets van gemerkt. Vandaar mijn vraag of iemand anders al wat gemerkt heeft.

Boers 2 - 31 jan 2014 - 14:34

Ik lees het blad van het CBG vrij aardig en ik herinner me hiervan niets. In het stukje van Ons Amsterdam staat beneden: het wachten is op de financiering. Misschien is die er nooit gekomen. Of: meneer van Heel is toch al ruim 70, dan kan ook een hobbel zijn.

Leo Bijl - 1 feb 2014 - 00:00


De volgende twee delen komen volgend jaar uit en worden op 25 november aanstaande tijdens een KNGGW lustrumfeest bijeenkomst in het Stadsarchief Amsterdam geïntroduceerd. Ik had gewoon wat meer geduld moeten hebben. . . .

Michaël

Boers 2 - 7 nov 2023 - 17:28 (laatst bijgewerkt 7 nov 2023 — 18:48 door auteur)De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu