stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieën » Passagierslijst van zeilschip naar USA in 1854. [opgelost]


Profiel afbeelding

ik heb 2 van de declarations of intention opgezocht: hier en hier

ze lijken dus in Augustus 1854 een andere route te hebben genomen dan via New York

Peter B

Als er een greintje waarheid zit in Buffalo (New York) en/of Detroit (Michigan), dan moeten ze via Canada zijn gegaan ....

Canada - Passenger lists: "Unfortunately, few lists remain today so there are no comprehensive nominal lists of immigrants arriving in Canada before 1865"

Canada-USA - Border Crossings: "A large number of immigrants came to the United States via Canada during the mid- and late nineteenth century, and for them there is no U.S. immigration record. They landed in Canada where no U.S. officer met them or recorded information about their arrival in the United States. The always-growing number of immigrants who chose this route in the late 1800s finally convinced the United States, in 1894, to build and operate the bureaucratic machinery necessary to document the many thousands who each year entered at points along its northern border." (bron)

Ozlady

Op deze reacties wil ik dan nog het volgende opmerken. Ik ben nl. ook op zoek naar een passagierslijst, maar ook naar het scheepsjournaal van het het schip de "Isabella". Mijn overgrootouders zijn met deze bark vanuit Rotterdam in 1854 overgestoken en onderweg overleden. Daar zou ik graag gegevens van ontvangen. Als iemand iets hierover weet, hou ik me aanbevolen.

E. Schults-Jongbloed

Beste mevr Schults-Jongbloed

Het is het beste als u een eigen vraag opent ipv mee te liften bij een andere vraag.

Met een eigen vraag krijgt u meer aandacht en meer op uw eigen vraag gerichte antwoorden.

Voor mensen die toch willen zoeken, de Isabella kwam op 1 juli 1854 aan in New York met deze passagierslijst: link

Ook personen overleden op zee staan in deze lijst vermeld, ik zie alleen niet direct een echtpaar vermeld als overleden op zee.

 

Hier iets meer over de geschiedenis van de "Isabella" zelf: link

A van Egmond (nieuw)

Volgens mij heb ik dat bericht al eens geplaatst en daar nooit een reactie op gehad. Maar in ieder geval bedankt voor de informatie. Ga ik weer mee aan de slag.

E. Schults-Jongbloed

Hier nog een uitgebreidere bewerking van de passagierslijst van zeeuwse passagiers: https://www.ancestors.nl/shiplist.asp?shnm=Isabella&18540701

 

Deze lijst heeft bij elk gezinshoofd een link naar een familiepagina met wat genealogische gegevens.

A van Egmond (nieuw)

Hier beginnen de scans van de passagierslijsten van de reis van Isabella in 1854: https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:939V-559K-Z7?cc=1849782&wc=MX62-FWL%3A165779401

A van Egmond (nieuw)


Peter, dat zijn personen waar ik naar op zoek ben. In ieder geval zijn ze in 1854 aangekomen. Ik neem aan dat op dezelfde boot hun dorpsgenoten zaten. Met deze bewijsstukken ben ik heel blij en ik neem aan dat ik het hier mee moet doen. Maar ik ben daar tevreden mee. Alle helpers mijn dank! Ik moet nog heel wat leren om met succes te kunnen speuren in het verleden. w.voss

w.vossPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu