wie kan voor mij in het archief van Amsterdam zoeken naar een gezinskaart ??
ja, dat is mij bekend, en maak er veelvuldig gebruik van.. maar de personen en de gegevens die ik zoek leeft w.s. nog, en is nog niet openbaar -zwart blokje..achter de naam (namen)..
Dan is die informatie helemaal voor niemand te zien, buiten bijvoorbeeld een gerechtelijke order of zwaarwegende reden
Als je niet aan kunt tonen dat de persoon is overleden houdt het gewoon op. Je hebt nu eenmaal te maken met wetgeving rond privacy , net als iedereen. Dus als jij een zwart vakje vakje kriigt, krijgt iedereen een zwart vakje. Er is dus niemand die je aan de gevraagde informatie kan helpen behalve wellicht directe familieleden.
Door te zoeken naar de gezinskaart van de vader kun je ook behoorlijk wat informatie verkrijgen, want we hebben het over kinderen geboren tussen 1919 en 1939. Daar zullen er niet zoveel langdurig zelfstandig hebben gewoond; maar er waren natuurlijk ook personen van buiten die een eigen gezinskaart kregen.
mvg-Ben
heb de kaart van de vader, daar staan alleen de namen van de kinderen op..
neem nou een dochter Alberta Cornelia Johanna Berke, is in 2011 overleden, maar heeft ook nog een zwart blokje achter de naam..
janny van 1955 is overl. in 2012..ook en zwart blokje.. met vr.gr. terug...
Alberta Cornelia Johanna Berke is geboren in 1946. Die heeft dus nooit een gezinskaart gehad, want die liepen van 1893-1939. Dan komen we op het vervolg. Persoonskaarten (archiefkaarten) die lopen van 1940-1995, daarna persoonslijsten.
Alberta Cornelia Johanna Berke is blijkens de opgave van de begraafplaats in 2011 overleden. Dat is door stadsarchief Amsterdam ook openbaar gemaakt. De persoonskaarten blijven gesloten tot 100 jaar na de geboorte tenzij er een bewijs van overlijden is. In dit geval is er de registratie van de begraafplaats. Met die registratie kunt u bij stadsarchief Amsterdam openbaarmaking van haar archiefkaart aanvragen. Zie daarvoor de handlei-ding https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten_1939-1994/handleiding/index.nl.html Item 17. Sluit bij de e-mail welke u gaat sturen naar de hr Kroesen van het stadsarchief als bijlage de tekst van de begraafplaats als bewijs dat zij is overleden. Meestal is dan de documentatie binnen 10 dagen openbaar.
mvg-Ben
ps "kaart van de vader, daar staan alleen de namen van de kinderen op..". Ook hier heb je het over een persoons/archiefkaart. Daarop worden de geboortedata van de kinderen afgedekt i.v.m. de privacyregels.
"janny van 1955 is overl. in 2012"
U verwart gezinskaarten met persoonskaarten. Uw vraag gaat over gezinskaarten maar u bedoelt waarschijnlijk steeds persoonskaarten. Als u een bewijs van overlijden hebt (advertentie, rouwkaart, bidprentje) dan is dat voldoende om de kaart openbaar te maken. Het stadsarchief gaat niet steeds uitzoeken of iemand evt overleden is. En vergeet vooral niet te genieten van deze service van stadsarchief Amsterdam want voor persoonskaarten elders in Nederland moet u aanvragen indienen bij het CBG tegen vergoeding.
mvg-Ben