stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Trouwboeken Strijen?



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar een huwelijk dat mogelijk in Strijen is gesloten vóór 1669. Ik kan echter geen trouwboeken van Strijen vinden. Zijn deze verloren gegaan of werden huwelijken in Strijen elders gesloten?

 

Andre Sijnesael - 10 apr 2020 - 07:22

Wat er bewaard is staat doorgaands in het Repertorium DTB, dat U hier in kunt zien: link. Inderdaad geen trouwboek van Strijen voor 1811. Aangezien er wel een doopboek is, zou ik ervan uit gaan dat het trouwboek verloren is gegaan.
Wel zijn er gaardersarchieven: link maar die beginnen te laat.

Peter S - 10 apr 2020 - 07:33 (laatst bijgewerkt 10 apr 2020 — 07:35 door auteur)

Ik zoek veel in Zeeland, waar vrijwel alle DTB's van de dorpen met de letters K tm Z in 1940 verloren zijn gegaan, maar dan staat het er meestal bij. Bij Strijen zie ik dat niet, vandaar dat ik dacht dat wellicht huwelijken niet in Strijen zelf werden voltrokken. Een lidmatenregister zie ik ook niet. 

Andre Sijnesael - 10 apr 2020 - 08:27

Nee, inderdaad, helaas. Voor een overzicht van gepubliceerde andere bronnen van Strijen zie hier. Indien een van de daargenoemde publicaties interessant lijkt, dan kunt U hier ernaar vragen, misschien heeft een lid dit. Als het U gaat om de voorouders van een bepaalde persoon, is het misschien een idee daar een nieuwe vraag over te stellen.

Peter S - 10 apr 2020 - 08:32


Overigens zijn notariele archieven van Strijen wel online in te zien, maar mogeijk zonder klapper (link). Weeskamer hier.

Peter S - 10 apr 2020 - 08:35







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu