stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Naam zoeken bij oude foto's



Profiel afbeelding

Kortgeleden na het overlijden van mijn vader kwamen de oude familie foto albums boven water. Het waren ook albums van mijn opa's en oma's.

Kennelijk was het in die tijd niet gebruikelijk om iets in het album te schrijven of op de achterzijde vd foto.
Het zijn vermoedelijk foto's van voor in 1800-1880. Nu weet ik via de uitgezochte stamboom wel inmiddels de namen van de voorouders (tot ca 1750) maar kan daar vooralsnog geen gezichten aan plakken.

Het zou fantastisch zijn als er ergens een plek is waar ik mijn foto's zonder namen en de namen die ik heb kan bevestigen!

Bestaat er ergens iets waar ik soortgelijke dingen kan doen?

Martin Houtman - 11 dec 2020 - 16:17

Staat er geen naam van de fotograaf aan de achterkant. Op de meeste oude foto's staat die er namelijk. Wellicht is het dan mogelijk om via de woonplaats van de fotograaf een combinatie leggen met de woonplaats van de gefotograveerden. Niet dat is 100% zeker is, maar is wel een eventuele aanwijzing.   

J. van der Linden - 11 dec 2020 - 16:34

Da's mogelijk een goede tip!
Ik ga mijn broer vragen, want daar liggen de albums, om te kijken of er namen bij staan van fotografen.
Ik kan mij herinneren dat het een soort van ansichtkaarten waren en er soms ook een fotograafstempel in stond met relief !

Martin Houtman - 11 dec 2020 - 16:47


Op de website van het RKD zijn kun bijna alle fotograven van over heel Nederland vinden. Je kunt dan zien van wanneer tot wanneer ze actief waren, wat een indicatie van de periode geeft en waar ze actief waren, wat een indicatie van de woonplaats geeft. 

Luca van Delden - 11 dec 2020 - 16:50







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu