stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Was er een tehuis voor oud militairen in Gorinchem in 1838 opgelost



Profiel afbeelding

Johan Christiaan Alborn (Ahlborn) was in militaire dienst van 1775 tot tenmiinste 1822. Hij was gestationeerd in oa Leeuwarden, Groningen, Tiel en Den Bosch en vocht op het slagveld bij Waterloo. Zijn vrouw Johanna Brinkmans overleed 5 Juni 1819 in Tiel, Johann Christiaan overlijdt op 1 November 1836 in Gorinchem hij was toen 77 jaar oud. Op zijn overlijdensakte wordt zijn achternaam als Ahlborn geschreven, maar wat mij meer interesseert is dat de naam van zijn vrouw "onbekent" is. Als beroepsmilitair worden de namen van zijn ouders steeds weer in de stamboekgegevens genoemd. Ik vraag me daarom af of er in Gorinchem een militair tehuis was voor oude en zieke militairen, mogelijk met dementie. Want dan is het logisch dat de namen van de ouders vermeld staan maar niet de gegevens van zijn overleden echtgenote.

De vraag is dus: was er zo'n tehuis in Gorinchem en weet iemand de naam? 

Charlotte Wilson - 30 jun 2021 - 11:05

Hij overleed in de Haarstraat D 158 - nu postcode 4201 JA t/m JD.

G. Karssenberg - 30 jun 2021 - 11:45


Er staat hier iets over te lezen: 'van een oud gasthuis tot 't nieuwe gasthuis' (de Haarstraat genoemd op pagina 10 onderaan). Het voormalige ziekenhuis aan de Haarstraat was niet specifiek een tehuis voor oud-militairen maar had wel een lange traditie van het opvangen van militairen.

Janna vE - 30 jun 2021 - 14:11 (laatst bijgewerkt 30 jun 2021 — 14:51 door auteur)







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu