stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Bevolkingsregisters Ruwiel en Wilnis



Profiel afbeelding

Ik zoek de bevolkingsregisters van de gemeenten Ruwiel  ca 1951-1953 en van Wilnis ca 1953-1955.   Dacht ze te kunnen vinden via het Utrects Archief, maar Of ik zoek niet goed Of ze staan daar niet in. 

Het gaat me NIET om gegevens Burgerlijke Stand, maar om woonadressen, zoals die in een bevolkingsregister of later gezinskaart/persoonskaart vermeld staan.   Ik twijfel over het juiste adres/huisnummer bij Wilnis nml en ja van Ruwiel vermoedelijk was het in het dorp Nieuwer Ter Aa. 

N.B. Alle andere gegevens vanuit Soest, Amsterdam Midwoud heb ik. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

chris schults - 19 okt 2021 - 04:04

Hebt u al bij het Utrecht Archief navraag gedaan? Het kan zeer wel zijn dat deze bevolkingsregisters niet online zijn te vinden.

L. Loef - 19 okt 2021 - 08:10

  probeer eens bij Streekarchief Midden-Holland in Woerden. misschief niet online, dan wel op andere manier. zij beheren de gegevens van plaatsen in de omgeving van Woerden

grada knoop - 20 okt 2021 - 21:52

Ik dacht dat het bevolkingsregister in algemene zin in 1939-1940 is vervangen door de persoonskaarten, later persoonslijsten. Om woonadressen te controleren zul je m.i. gebruik moeten maken van woningkaarten oid. Ik heb geen idee of van de gemeente waartoe Wilnis en Ruwiel behoorden woningkaarten beschikbaar en toegankelijk zijn. Inderdaad informeren bij het archief Vecht en Venen voor Wilnis en voor Ruwiel vermoedelijk ook.

mvg-Ben

Ben Wegman - 20 okt 2021 - 23:18


Ben  je hebt gelijk, inzake woningkaarten en nu gezien, dat ruwiel nu onder breukelen valt en dus hopelijk ook in dat archief zit.

Groet chris

chris schults - 21 okt 2021 - 12:25







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu