stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Weigering Gemeente Den Haag om woonadressen vrij te geven van overleden vader



Profiel afbeelding

Mijn ouders zijn in 1967 gescheiden en raakte mijn vader uit het zicht. In 2002 is hij overleden. Zijn PL opgevraagd bij het CBG en ontvangen maar zonder vermelding van woonadressen (zijn niet meegeconverteerd van de Persoonskaart) waar ik naar benieuwd was. Puur persoonlijke belangstelling met behoud van alle geldende privacy regels.

CBG verwees mij voor de oude woonadressen van mijn vader naar de Gemeente Den Haag waar hij altijd heeft gewoond, maar deze Gemeente Den Haag weigert op mijn verzoek zijn woonadressen vrij te geven. Mijn vraag is nu waarom deze weigering aangezien ik naaste familie ben en mijn vader geen nagelaten betrekkingen meer heeft buiten mijn zuster en mijzelf . Zijn er personen met soortgelijke ervaring?

R.Coert - 27 dec 2021 - 15:23

U moet nog een jaar geduld hebben. Het schijnt nu eenmaal de Wet te zijn.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Bron: https://cbg.nl/diensten/uittreksels-pkpl/

Jan CIavaux - 27 dec 2021 - 18:08

Weet niet wanneer je vader in Den Haag woonde, maar online zijn adresboeken van veel gemeenten te vinden, maar veel verder dan in de jaren 70 werden die boeken niet gemaakt, maar wellicht levert het je al enige informatie op.
Nicolette


 

Nicolette Jentink - 3 jan 2022 - 11:29

"online zijn adresboeken van veel gemeenten te vinden"


De online gepubliceerde adresboeken van Den Haag gaan niet verder dan 1942.
https://haagsgemeentearchief.nl/archieven-mais/overzicht?mivast=59&mizig=210&miadt=59&miaet=1&micode=7000-01&minr=2045690&miview=inv2&milang=nl&mialg=

Jan CIavaux - 3 jan 2022 - 11:38 (laatst bijgewerkt 3 jan 2022 — 11:53 door auteur)


Veel gemeentes beschouwen de persoonskaarten die in 1994 zijn overgezet naar de (digitale) Gemeentlijke Basis Administratie als actieve administratie. Ze zijn dan ook heel vaak niet overgedragen aan het archief in de gemeente, maar fungeren nog als schaduwbestand voor de burgerlijke stand. Soms zijn gemeentes bereid het adresvak van een pk van een overledene beschikbaar te stellen maar (helaas) geven heel veel gemeentes geen informatie uit de pk's, tenzij ze daar wettelijk toe worden gedwongen. Dat laatste geldt dus alleen voor medische gegevens (denk aan doodsoorzaak bij het opsporen van genetische ziektes), en onderzoek door justitie. Verzoeken van "gewone" burgers worden vrijwel nooit ingewilligd door deze gemeentes. Als je een (gedeeltelijke) kopie van een oude pk wél krijgt van een gemeente, heb je echt mazzel.

Martijn Spruit - 4 jan 2022 - 12:03







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu