stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Waar kan ik oude proefschriften vinden of meer informatie over de promotie opgelostProfiel afbeelding

Ik zoek het volgende proefschrift: Stellingen ter verkrijging van den graad van Doctor in de rechtswetenschappen aan de Rijks-Universiteit te Groningen op gezag van den Rector-Magnificus Dr. J.S. Speijer, Hooglerar in de faculteit der letteren en wijsbegeerte, tegen de bedenkingen der Faculteit in het openbaar te verdedigen op dinsdag 7 juli 1903 des namiddags te 3 uur door Theodorus Alidius Jan Jentink, geboren Delfzijl.
Meer dan alleen het voorblad heb ik tot nu toe niet gevonden, maar ik zou graag meer over de inhoud willen weten. 
Overigens wordt ook ergens vermeld, dat de verdediging van het proefschrift op 7 juli 1908 plaatsvond. Volgens mij een fout, want Dr. J.S. Speyer was toen al niet meer werkzaam in Groningen.
Nicolette

Nicolette Jentink - 14 jan 2022 - 09:21

Via Universiteit Groningen vond ik een link naar een e-book uitgave. De stellingen staan in een apart "boekje"

Kijk eens of het je lukt alles in te zien. Ik heb het proefschrift nog niet gevonden. Maar ook niet lang genoeg gezocht.

Stellingen ter verkrijging van den graad van Doctor in de rechtswetenschap ... » Jentink, Theodorus Alidius Jan » 1903 - Pag. 12 | Delpher

Bij Delpher heb je aan de linkerzijde een kolom; kies daar voor bladeren als het nodig blijkt

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ben Wegman - 14 jan 2022 - 09:55 (laatst bijgewerkt 14 jan 2022 — 09:56 door auteur)

Het Algemeen Handelsblad 8/7/1903 (bron delpher) bericht over zijn promotie.

Vroeger kon men m.i. ook promoveren na verdediging van stellingen, anders dan na verdediging van een academisch proefschrift. De universiteitsbibliotheek zal zijn stellingen wel hebben, maar of dat gedigitaliseerd is, is de vraag.

=Edit: de link van de heer Wegman toont de stellingen (delpher).

W. van der Kooij - 14 jan 2022 - 10:21 (laatst bijgewerkt 14 jan 2022 — 10:30 door auteur)

Hebt u al contact opgenomen met de universiteit in Groningen? Misschien kan men daar u helpen.

L. Loef - 14 jan 2022 - 10:58


Bedankt, ik had die bladerfunctie niet door, omdat ik maar één bladzijde te zien kreeg en dacht dat er verder niets was.
Nicolette

Nicolette Jentink - 14 jan 2022 - 11:15De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu