stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Bronbewerking - Veluwse geslachten CD13 opgelost



Profiel afbeelding

Ik heb enige tijd geleden contact gezocht met Veluwse Geslachten over de bronbewerking "Aangenomen Geslachtsnamen Barneveld 1812-1826" op hun CD13. Helaas heb ik nog geen reactie mogen ontvangen. Mijn vraag was of deze bronbewerking de originele akten bevat of een samenvatting is die ook elders op internet te vinden is. Kan iemand op dit forum mij vertellen of de oorspronkelijke akten in de betreffende bronbewerking staan voordat ik besluit om CD13 te kopen?

Hyronymus - 13 feb 2022 - 20:40

Vermoedelijk gaat het om
 Barneveld, index aangenomen geslachtsnamen 1812-1826 [PDF]

Het liijkt me sterk, dat alle betreffende akten (die in feite qua formulering allemaal hetzelfde zijn)
op die CD staan.

Jan CIavaux - 13 feb 2022 - 21:26 (laatst bijgewerkt 13 feb 2022 — 21:29 door auteur)

Geen idee wat er op CD13 staat, het betreft een bronbewerking dus ik neem aan dat het een samenvatting betreft.

Ooit ben ik ook op zoek geweest naar een kopie van de naamaannemings akte. Ik heb toen het Veluws archief om een kopie gevraagd, zo nodig tegen betaling. Daarop heeft men toen geweldig gereageerd, ik kreeg toen behalve de gevraagde kopie, ook kopieën van de rest van de betreffende familie, over de mail toegestuurd. Geheel gratis. 

Willem van de Pol - 13 feb 2022 - 21:28


Goedemorgen Jan en Willem,

 

Mij leek het gezien de omvang (26 pagina's) ook eerder een samenvatting. Ik ga maar eens de "Van de Pol"-tactiek proberen :).

Hyronymus - 14 feb 2022 - 07:51







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu