stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Voogdijkaarten Rechtbank Zwolle op jaar waarop kind 21 jaar werdProfiel afbeelding

Vandaag hoorde ik, dat voogdijkaarten Rechtbank Zwolle gearchiveerd zijn op jaar dat kinderen 21 jaar (volwassen) werden.

Hoop morgenmiddag voor het eerst zo'n kaartenbak voor 1 jaar te kunnen inzien.

Vraag: Iemand met meer ervaring nog tips?

Martin Jongkoen - 14 jun 2022 - 20:09

Het Nationaal Archief in Den Haag geeft voor Zuid Holland een uitputtende handleiding: voogdij en ondertoezichtstelling in zuid-holland

Martin Jongkoen - 15 jun 2022 - 09:11

Dag Martin,

Smartphone of fototoestel meenemen. Op de nieuwe locatie in Zwolle op de bovenverdieping in het Museum Anno kun je geen scans meer maken. 

Het vinden van de registerkaarten is een fluitje van een cent. Een doos bevat ongeveer 2 jaargangen. De kaarten zijn per jaargang gerangschikt op alfabet. Op de kaart vind je de gegevens van het kind en de ouders, de naam van de voogd(en)/toeziende voogd, de datum van de beschikking en de Rechtbank waar de zaak behandeld is. 

Met de datum van de beschikking en de betreffende Rechtbank, Kantongerecht of Arrondissementsrechtbank kun je online in de nadere toegangen verder zoeken naar de originele dossiers. Er is op locatie een computer aanwezig en er is iemand aanwezig die zonodig kan helpen de juiste toegang te vinden. Om de dossiers in te zien zal je een nieuwe afspraak moeten maken en de archiefstukken vooraf moeten aanvragen.

Voor inzage in dossiers jonger dan 75 jaar zie https://collectieoverijssel.freshdesk.com/support/solutions/articles/101000168179-hoe-krijg-ik-inzage-in-een-beperkt-openbaar-archief-

Voor een eventuele volgende keer: Een scan van de registerkaarten is ook via E-mail aan te vragen, je krijgt dan een scan toegestuurd. 

Rianne Renssen - 15 jun 2022 - 16:59

Hallo Rianne Renssen,

Bedankt voor je reactie.

Kaart gevonden en met mobieltje gescand. Wat verrast, dat Zwolse voogd(ij) is geregeld bij beschikking kantongerecht Amsterdam.

Die beschikking is niet gedigitaliseerd.

Kies voorlopig voor verzoek aan Noord Hollands Archief om die te scannen. 

Als ze dat doen, ben ik een maand verder.

Martin Jongkoen - 15 jun 2022 - 17:13


Geduld is een schone zaak 😉

Succes!

Rianne Renssen - 15 jun 2022 - 17:25Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu