stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Het Archief van Weesp verhuist naar het Stadsarchief AmsterdamProfiel afbeelding

Op 20 december is de verhuizing gestart van het Archief van Weesp naar Stadsarchief Amsterdam. De originele stukken zijn hierdoor tijdelijk niet beschikbaar. Vanaf 10 januari 2023 kan iedereen de documenten en andere bronnen opvragen in de studiezaal van het Stadsarchief.

De zoekingangen op het Archief van Weesp zullen in gedeelten beschikbaar komen op de archiefwebsite van het Stadsarchief. Vanaf 10 januari zijn hier de Inventarissen beschikbaar. Daarna volgen de overige ingangen: de Indexen en de Beeldbank. Bouwvergunningen uit Weesp zijn voor inzage opvraagbaar door een mail te sturen naar inzageweesp@amsterdam.nl. Actuele informatie over het Archief van Weesp vindt u op de publiekswebsite van het Stadsarchief.
Tijdens de overdracht blijven de zoekingangen op het Archief van Weesp online beschikbaar via de website van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) . Naar verwachting is de volledige overdracht van de zoekingangen uiterlijk 31 maart 2023 voltooid. Zowel de originele stukken als de online zoekingangen op het Archief van Weesp zijn dan alleen nog via Stadsarchief Amsterdam te raadplegen.

Waarom verhuist het Archief van Weesp?

De gemeente Weesp is in maart 2022 gefuseerd met Amsterdam. In het kader van deze fusie neemt Stadsarchief Amsterdam vanaf 1 januari 2023 het beheer van het Archief van Weesp over van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV). De archieven verhuizen naar Stadsarchief Amsterdam.

Ben Wegman - 21 dec 2022 - 16:17Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu