stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Aanvulling lijst met 19de/20ste-eeuwse gemeentelijke bronnen voor doodsoorzaken



Profiel afbeelding

Mocht je nog steeds op zoek zijn naar de doodsoorzaken van je voorouders, weet dan dat wij sinds het einde van vorig jaar onze lijst met inmiddels meer dan 330 gemeenten, waar nog bronnen voor doodsoorzaken bewaard zijn gebleven, flink hebben uitgebreid. De lijst kan je hier bekijken: https://www.yory.nl/overzicht-archiefbronnen-doodsoorzaken-nederland/.

De volgende huidige en voormalige gemeenten zijn sinds het einde van vorig jaar aan de lijst toegevoegd: Ambt Hardenberg, Angerlo, Appeltern, Assendelft, Barwoutswaarder, Batenburg, Bergharen, Beuningen, Delft, Doesburg, Dreumel, Duiven, Echt, Ede, Enschede, Ewijk, Goes, Gouderak, Haastrecht, Harmelen, Hekendorp, Hillegersberg, Hillegom, Hoenkoop, Hof van Delft, Huissen, IJsselstein, Jaarsveld, Kamerik, Kloetinge, Koog aan de Zaan, Krimpen aan de Lek, Krimpen aan den IJssel, Lange Ruige Weide, Lekkerkerk, Linschoten, Lopik, Maasland, Maassluis, Moerkapelle, Montfoort, Moordrecht, Nijkerk, Numansdorp, Oud- en Nieuw-Mathenesse, Overasselt, Reeuwijk, Rietveld, Rijssen, Schiedam, Schipluiden, Snelrewaard, Stolwijk, Ubbergen, Vlaardinger-Ambacht, Vlist, Waarder, Waddinxveen, Westervoort, Westzaan, Willeskop, Willige Langerak, Wolphaartsdijk, Zaandam, Zaandijk, Zevenaar, Zevenhuizen, Zijpe.

Indie van Lieshout - 11 apr 2023 - 12:30 (laatst bijgewerkt 17 apr 2023 — 19:17 door auteur)

De link werkt helaas niet. 

R.Einhaus - 17 apr 2023 - 16:10

Ben Wegman - 17 apr 2023 - 16:43

Bedankt voor de snelle reactie. Heb de links gebruikt, maar hoe en waar vind ik bijvoorbeeld de doodsoorzaken in Hardenberg?

R.Einhaus - 17 apr 2023 - 16:49

Staan m.i. niet in de lijst. Mogelijk niet bewaard. IK denk dat u het beste even een berichtje naar de gemeente kunt sturen met de vraag over de doodsbriefje. Gemeente Hardenberg: Zoek in archieven

mvg-Ben

Ben Wegman - 17 apr 2023 - 16:58

Die link werkt wel maar gaat steeds binnen in Yori verder. Wat is de KORSTE link naar bv. de Amsterdamse doodsoorzaken?

Mvg. S. Girard

Serge Girard - 21 apr 2023 - 15:27

Hoi Serge,

heb je ook de instructie bovenaan de lijst gelezen? De inventarisnummers, geheel rechts, zijn aanklikbaar gemaakt en brengen je rechtstreeks bij de bron in de archiefstructuur, zo ook die van Amsterdam.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van Lieshout - 23 apr 2023 - 11:14


Bedankt!

Serge Girard - 23 apr 2023 - 11:31







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu