stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Namenlijsten Franse Marine beschikbaarProfiel afbeelding

Het Ministère des Armées de France (https://www.memoiredeshommes.sga.defense.gouv.fr) heeft nu naast informatie over het leger, ook informatie over de Marine opgenomen. Er is geen zoekmachine om op naam te zoeken, maar er zijn wel per inventarisnummer PDF's met namenlijsten.

Kies op de homepage "Chercheurs", dan in het hoofdmenu "Recrutement et parcours individuels" en dan via het uitklapmenu "registres d'enrolement et matricules" en vervolgens "registres matriculaires des ouvriers de l'arsenal de Brest", "inscription maritime des sept quartiers de Bretagne-sud", of "inscription maritime de Saint-Malo et Dinan (XVIIe et XVIIIe siècles)".

Vervolgens klikken op de knop "faire une recherche" en dan in het inventaris aan de linkerkant op de plusjes klikken om het menu verder uit te klappen.

Michaël

Boers 2 - 12 sep 2023 - 13:06

Typisch Franse website: ik verdwaal al op de voorpagina ;-) Waar kan ik dat startpunt ergens vinden?

Maarten Krips - 12 sep 2023 - 23:07


Je hebt gelijk, de pagina's zouden eenvoudiger gemaakt kunnen worden. Zeker voor niet-Franstaligen.
Maar ik heb ook een fout in mijn beschrijving gemaakt:

Vanaf de gegeven URL kies je meteen "Recrutement et parcours individuels" en vergeet je dus het stukje over "Chercheurs". Daarna verder met "registres d'enrolement et matricules", etc.

Ik kan dat stukje over "Chercheurs" nu niet meer terugvinden. Mogelijk zijn ze bezig de website te veranderen???

Michaël

Boers 2 - 13 sep 2023 - 09:47Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu