stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Veerpont "Goede Verwachting" in 1903Profiel afbeelding


We zijn voor een beschrijving van veerponten van vroeger naar de juiste informatie op zoek over een veerpont. In 1903 is een veerpont genaamd "Goede Verwachting' in Kerkdriel gearriveerd, maar we zien dit veerpont later nergens op afbeeldingen of archieven met deze naam. Wel een veerpont met de naam "De Volharding".  De boot is vervaardigd door scheepswerf Meijer die een bedrijf had in Leeuwen en in Zaltbommel.

Is er een lijst met afgegeven veerponten die geregistreerd moeten worden net als bij voertuigen of weet u misschien een andere manier om meer duidelijkheid te verkrijgen of en hoe lang deze veerpont in gebruik is geweest.
 

Erik van Herwijnen - 2 okt 2023 - 16:37

Anje B. - 2 okt 2023 - 17:19

Via marhisdata, kom ik dit schip nog niet tegen. Op de site staan alle werven en schepen genoemd. (bron)

RNieuwenhuis - 2 okt 2023 - 18:35

@Anje B

 

De goede verwachting die op de IJssel heeft gevaren bij Brummen - Bronckhorst is gebouwd in 1934 op de werf in Alblasserdam. Dit zal waarschijnlijk niet hetzelfde schip zijn.

RNieuwenhuis - 2 okt 2023 - 18:41

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Het bizarre is dat we deze prentbriefkaart hebben gevonden, met als onderschrift "De Volharding" en op de zijkant van het pont en op de vlag staat "Goede Verwachting"!!!!!

Erik van Herwijnen - 2 okt 2023 - 19:01


Mooi om te zien dat ik nu ook kan zien wie de schipper was op de pont. Dit is handige informatie :).

In de Arnhemse courant wordt op 29 maart 1913 de verleende concessie tot heffing van veergeld verlengd voor de pont (bron).

RNieuwenhuis - 2 okt 2023 - 20:31Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu