stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Hulp gezocht in Hasselt, Overijssel, voor iemand met een genealogische erfenis opgelost



Profiel afbeelding

Gisteren kreeg ik via LinkedIn een bericht van iemand in Hasselt, die na het overlijden van zijn broer geconfronteerd werd met een erfenis van 40 jaar onderzoek, deels nog gedaan met het programma GenKwa dat mijn vader nog heeft gebruikt op de Atari ST, een computer die ik zelf ook had, in de 80-er jaren. We woonden toen ook in Hasselt, en ik denk dat deze man onze achternaam in de gebruikerslijst van dat programma vond.

Ik ben zelf al heel lang uit Hasselt weg, mijn ouders ook, en heb er genealogisch ook heel weinig mee. Ik heb er 9 jaar gewoond, maar heb er geen familie meer, en ben er ook niet geboren. Ik heb zelf daarom ook niets aan die erfenis, en ik wil hem ook echt niet. En ik woon ook niet in de buurt om betrokken te helpen met het zoeken van een bestemming.

Is er iemand die wel in de buurt woont, en/of interesse heeft, om bij betrokkene langs te gaan, en te kijken of het e.e.a. nog verwerkbaar is, en eventueel kan worden gedoneerd aan een lokale genealogische vereniging? Ik heb ook al een mail gestuurd naar de landelijk NGV, maar kan geen contactadres vinden voor een lokale afdeling.

Enno Borgsteede - 7 feb 2024 - 15:13

Heeft u al contact gezocht met de historische vereniging aldaar? Website: https://historischevereniginghasselt.nl/page/contact

RNieuwenhuis - 7 feb 2024 - 16:42


Hartelijk dank voor de link, want die geeft me meer context:

Historische Vereniging Hasselt

De man die mij een bericht stuurde is een broer van de hier genoemde Albert Kroes, die op 30 januari overleed. En als ik dit artikel goed lees, laat die een bestand met 400.000 personen achter, en dat is nogal wat. En uit de pagina genealogie leid ik af dat Albert de enige was zie zich binnen de vereniging met genealogie bezig hield.

Als ik hier als genealoog en IT-er naar kijk, lijkt er vooral een probleem te zijn met het veilig stellen van het e.e.a., en dan concentreer ik me voor het gemak maar even op het digitale deel. GenKwa gebruikte het bestandsformaat van het oude GensData, en misschien is Albert Kroes nog wel overgestapt op GDP, dan wel HazaData of Pro-Gen. En dat is eigenlijk alleen goed uit te vinden als er iemand is die de computers in ontvangst wil nemen, en daarnaar wil kijken, en dan mogelijk dus iemand die de kennis van die software heeft. En of het die software is, is van mijn kant ook weer een gok.

Het moet in elk geval iemand zijn, of een vereniging, die de klus aankan, en ook software heeft die met die aantallen kan werken. En ik heb zelf nog een erfenis van 20 jaar oud, van mijn eigen vader, met een meter papieren archief.

En ook daarom dus de hoop dat er een moedige genealoog in de buurt opstaat, of een NGV-afdeling in Kampen of Zwolle, of omstreken.

Zie ook deze link: Historische Vereniging Hasselt | Facebook

Enno Borgsteede - 7 feb 2024 - 17:18







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu