Casus: persoonslijst ontvangen van iemand die in 1997 is overleden. Op deze PL géén zogeheten "P-markering", en in het geheel geen vermelding van kinderen.
Secundaire bron (MyHertiage) impliceert dat deze persoon twee kinderen had, die dus niet op de PL voorkomen. Deze bron heeft sowieso twee sleutelgegevens bij het verkeerde eind (stel ik op basis van de inhoud van de PL), en zou ik normaal gesproken aan de kant hebben geschoven, ware het niet dat er een krantenmatch uit 1966 is op adres (als op de PL vermeld) van een dan vermoedelijke tienerdochter.
Ik zal sowieso de PL van de andere ouder aanvragen, maar wellicht heeft iemand anders nog een zoektip voor gevorderden?
Omdat ik vermoed dat de dochter in kwestie nog in leven is, plaats ik hier geen namen.
U zou bij de gemeente kunnen informeren of U met bewijs van overlijden in aanmerking kan komen van de PK.
Soms is er een Gemeente die er geen bezwaar maakt.
Wel zo handig om eerst aan de weet te komen, waar de betreffende persoon in 1994 heeft gewoond, maar dat is te herleiden via de PL.
Groet,
Delpher misschien. Ik weet dat mijn geboortejaar zichtbaar is, en dat van een deel van mijn familie ook, maar meer details zal je op een archiefsite in het algemeen niet kunnen vinden.
Het overlijden was in Utrecht, en daar bevind zich ook de PK volgens de PL. Ik kan een poging doen, maar de sporadische eerdere poging op z'n manier de originele PK te bemachtigen, liep telkens vast op de vraag hoe verwant we waren. Met achter-, achter- achterneef, tweemaal verwijderd ga ik denk ik weinig ambtenaren overtuigen. ;)
U hebt een persoonslijst van CBG ontvangen. Wellicht dat je met die persoonslijst in de gemeente waar de overleden in 1994 woonachtig was de persoons/archiefkaart kun aanvragen/ter inzage vragen. De kaarten liggen nm in het gemeentearchief waar men in 1994 woonde.
Ik heb aan het CBG gevraagd of het mogelijk is naast een persoonslijst (van iemand die na 1994 is gestorven) ook de persoonskaart (onvolledig tot 1994 ingevuld) tegen meer prijs bij hen te bestellen. Helaas dat doen zij niet. En zij verwijzen naar de betreffende gemeente in 1994.
mvg-Ben
CBG info: Zowel op de persoonskaart als de persoonslijst schermen wij geen namen, geboortedata en geboorteplaatsen van kinderen af. Wel kunnen er redenen zijn waarom de kinderen niet op de kaart of lijst staan. Kinderen werden meestal bijgeschreven bij het hoofd van het gezin en dat was meestal de vader. Daarom kunnen de kinderen helemaal of deels ontbreken bij de moeder. De persoonskaarten zijn ingegaan in 1939. Het kan zijn dat kinderen er niet op staan omdat ze op dat moment al een eigen huishouden voerden of niet meer woonachtig waren bij hun ouders. Op de digitale uittreksels (persoonslijsten) ontbreken regelmatig kinderen die zijn geboren voor 1 januari 1966. Het was voor ambtenaren tijden de automatisering in 1994 namelijk niet verplicht om (alle) kinderen over te nemen van de persoonskaarten op de persoonslijsten.
Klopt, en aan die stad heb je ook niets. Sommige steden hebben een index van persoonskaarten, waarbij wel een geboortejaar wordt genoemd, en die kan je dan als een soort verificatie gebruiken. En soms zijn er ook woningkaarten waarop je gegevens kunt vinden. Dat zijn dan de achterdeurtjes in het systeem.