stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » BRONNEN: Laat gemeenteverslagen meer context aan je familiegeschiedenis geven!



Profiel afbeelding

Wellicht heb je al een hele hoop over je familiegeschiedenis weten te vinden, bijvoorbeeld waar ze woonden, welk werk ze deden, of ze in armoede of rijkdom leefden. Daarmee krijg je natuurlijk al een aardig beeld van hoe het leven van je voorouders eruit gezien moet hebben. Wat echter nóg interessanter is, is om je familiegeschiedenis in te kleden met een stukje lokaalhistorische context. Dus met andere woorden wat er zoal in een bepaalde periode in een stad of dorp gebeurde.

Een buitengewoon handige bron die je hiervoor kan gebruiken, zijn de zogeheten gemeenteverslagen, die sinds 1851 werden opgemaakt. Op allerlei beleidsterreinen lichten deze namelijk tipje van de sluier op voor wat betreft zich op die terreinen elk jaar in een bepaalde gemeente voltrok aan gebeurtenissen, ontwikkelingen, beleidskeuzes, vernieuwingen, rampen, ongelukken.

Meer weten over deze gemeenteverslagen? Lees het hele artikel hier: https://www.yory.nl/laat-gemeenteverslagen-meer-context-aan-je-familiegeschiedenis-geven/.

Indie van Lieshout - 29 mar 2024 - 14:26







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu