stamboomforum

Forum logoGenetische genealogie (DNA) » Fries Waddenproject: onderzoek naar DNA van Amelanders



Profiel afbeelding

Het gebruik van DNA voor genealogisch onderzoek wordt steeds populairder. Dit soort onderzoek wordtgenetische genealogie genoemd en biedt kansen voor genealogen die in hun onderzoek vastlopen. Al een aantal jaren bestaat er het Fries Waddenproject dat zich specifiek op genetische genealogie van de mannelijke bewoners in het Waddengebied richt. Alle Friese Waddeneilanden en hun achterland vallen binnen het interessegebied van dit project. Wat is het doel van dit project? En wat voor conclusies kunnen er uit zo'n onderzoek getrokken worden?

 

Doel van het Friese Waddenproject

Het Friese Waddenproject is bedoeld voor de gehele reeks Friese eilanden en hun achterland. Eigenlijk het hele zuidoostelijke kustgebied van de Noordzee dus. Van Zwin tot Denemarken. Dit project heeft als doelom te zien wie in vroeger tijden in Friesland en op de Friese Waddeneilanden leefden. Aangezien vanuit dit gebied in de 19e en 20ste eeuw veel mensen naar Noord-Amerika vertrokken is er ook een duidelijke link met de Verenigde Saten, waar dit type onderzoek zeer populair is. Het succes van het project hangt samen met het aantal mannen dat aan het onderzoek meedoet. Zo kan de herkomst en verwantschap tussen deelnemers vastgesteld worden en kan genealogisch onderzoek gecontroleerd worden.

Lees verder>>>

Amelander Historie - 17 nov 2015 - 19:20







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu