stamboomforum

Forum logoFora » Genetische genealogie (DNA) » Haarsieraad van Luitje Alons

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik heb in 2006 uit de nalatenschap van mijn tante Roelfina Alons een haarsieraad verworven van Luitje Alons (1781-1849) Luitje was de eerst geboren zoon van Louis Alons (1755-1831) de "neger van Curacao". Er is na vergroting waarschijnlijk een eik zichtbaar en de initialen L. A. Mijn vraag is of er uit zo weinig authentiek haarmateriaal nog nuttige DNA gegevens te halen zijn. Ik heb foto's gemaakt van het sieraad en kan deze op verzoek toesturen

Met vriendelijke groet,

Jan Maarten Alons

Jan Alons

Geachte heer Alons, beste Maarten,

Via moederskant ben ik een afstammeling van Susanna Louis Alons (1779-1859), de zus van Luitje Alons.

Als u mij een foto kan sturen van het sieraad van Luitje zou ik u hoogst erkentelijk zijn. Via een andere nazaat van Louis Alons ben ik in het bezit gekomen van een foto van een schilderij, dat kennelijk Cornelis Star Lichtevoort en Louis Alons laat zien, die ik u desgewenst kan toesturen.

Met vriendelijke groet,

Hans Koudijs
h.koudijs@xs4all.nl

Hans Koudijs


 Beste Jan Alons,

Ik zie dankzij de reaktie van Hans Koudijs nu voor het eerst uw vraag van 4 november 2016. Misschien heeft u via andere weg inmiddels al een antwoord gekregen, maar zo niet dan kan ik u vertellen dat de hoeveelheid haar geen probleem zal zijn. Maar wel de vervuiling van meer dan 150 jaar. Als het haarsieraad achter glas zit, valt die vervuiling wellicht mee. Hoewel de haarkunstenaar er flink met zijn vingers aan zal hebben gezeten (laten we hopen dat het een kunstenares geweest is).

Indien u via de zuiver mannelijke lijn verwant bent (en daar duidt uw achternaam op) dan heeft u hetzelfde Y-chromosoom en dito DNA als Louis. Dus alleen als u twijfelt aan deze afkomst, dan kan een vergelijking van uw Y-chromosomaal DNA en dat van Luitje het proberen waard zijn. Maar anders vraag ik me af wat het nut kan zijn. Interessant is het wel. Dus het zal leuk zijn als u het stamboomforum op de hoogte houdt van de ontwikkelingen.

sprangers
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!