stamboomforum

Forum logoGenetische genealogie (DNA) » Advies lastige situatie vader help!!

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Beste mensen , ik heb een dna test gedaan met de vermoedelijke biologische vader maar daar bleek dat hij het niet was. wel hadden we van te voren gedronken maar we lazen te laat de gebruiksaanwijzing en dit was mijn enige kans om de test te doen. er waren altijd 2 opties maar biologische vader nummer 2 weet niet van mijn bestaan en mijn moeder heeft hem ontmoet in Tunesië daar woonde hij. ze hebben nooit contact gehad en ze heeft ook niks over en van hem. maar hij blijkt dus wel de biologische vader dan te zijn maar ik wil dus een dna test doen waar mijn afkomst ligt om er 100 procent zeker te zijn dat deze man uit Tunesië mijn vader zal zijn en dat de vaderschapstest dus gelijk had. kan je met een dna test erachter komen waar je precies vandaan komt??

selina Oldenburg-Jeuring

Met een dna-test alleen bij jezelf kun je wel een idee krijgen of je biologische vader uit Noord-Afrika komt maar verder dan dat kom je niet. Kijk bijvoorbeeld hier voor meer uitleg: https://www.dna-test.nl/dna-test-afkomst-voorouders.html

Maar de test is waarschijnlijk niet nauwkeurig genoeg om te bepalen of hij ook uit Tunesie afkomstig is. Ik denk dan ook dat er wel twijfels bij je zullen blijven zolang hij, of een naaste familielid geen dna-test heeft laten doen. Misschien toch voorzichtig eens contact opnemen met hem? 

JP Ouweltjes

bedankt voor je reactie. maar dat opsporen is geen optie helaas vandaar mijn enige "hoop" ligt bij die test. is er nog een aanrader welke test???

selina Oldenburg-Jeuring

Dat zou dan een etniciteitstest zijn. Als je op dat woord googlet vind je vast wel een aantal instanties/bedrijven die dat aanbieden. Succes!

JP Ouweltjes


Beste Selinda, ik wil je adviseren om de volgende punten mee te nemen in je overweging om een test te doen (of niet te doen):

*) Alle bedrijven die zo'n test aanbieden zijn commercieel. Hun primaire doel is geld verdienen, ze zullen de mogelijkheden dus iets rooskleurig voorspiegelen dan de werkelijkheid is. Vraag van te voren een voorbeeld rapport op zodat je een indruk hebt wat voor type antwoord je kunt verwachten wanneer je een etniciteitstest doet.

*) Er bestaat geen "nederlander" of "tunesier" gen, dus met DNA technieken is dit niet aan te tonen. Uiteraard zijn de (uiterlijke) kenmerken van het meerendeel van de bevolking in Noord Afrika (incl Tunesie) en Noord Europa (incl Nederland) wel verschillend. Deze kenmerken liggen vast in je DNA en zijn op die manier dus te karakteriseren. Echter het antwoord zal nooit 100% sluitend zijn. Een deel van deze kenmerken (bijv lengte, huidskleur, haartype ed) zijn ook visueel waarneembaar, en ik vermoed dat zo'n DNA test niet veel meer informatie gaat leveren dan wat je visueel zelf ook al kunt waarnemen.

Succes met je afweging, maar bedenk dat je via een etniciteitstest geen antwoord met 100% zekerheid gaat krijgen, dit kan alleen wanneer je ook DNA van je biologische vader (of een direct familielid) laat vergelijken met jouw DNA..

FransPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!