stamboomforum

Forum logoGenetische genealogie (DNA) » DNA onderzoek naar vaders lijn zonder mannelijke nakomelingen

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik ben nog niet heel erg bekend met genetische genealogie. Mijn echtgenote zou graag een DNA test willen doen om er achter te komen waar de familie van haar inmiddels overleden vader vandaan komt. Hijzelf is geboren is Nederlands-Indië. Zijn moeder was ongehuwd en we weten niet wie de biologische vader was. We hebben wel een vermoeden. Er zijn verder geen mannelijke nakomelingen van de vader van mijn vrouw. Is DNA onderzoek kansloos of is er toch een manier om een idee te krijgen van haar vaders afkomst?

Vera Hubers

Zelfs als je een andere, zekere nakomeling van die vermoedelijke opa bereid zou kunnen vinden, lijkt het mij toch niet mogelijk om een verwantschap (tussen je vrouw en bijvoorbeeld haar halfnicht) aan te tonen via een DNA vergelijkingstest. Zie https://www.stamboomforum.nl/subfora/31/2/62898/0/buitenechtelijk_of_niet. (zie met name de hyperlink bij de reaktie van 5 dec.2017)

Maar mocht opa een (verweggiestan) afkomst "X" hebben die verder niet in de familie voorkomt, dan is die etniciteit waarschijnlijk wel terug te vinden in het DNA van je vrouw. Voorwaarde is wel dat het laboratorium die populatie X onderscheidt. Het resultaat zal dan bijvoorbeeld zijn: "18% verweggiestans"  Zie: https://blog.coret.org/2017/06/waar-komen-mijn-voorouders-volgens-mijn.html

sprangers


Dankjewel voor het antwoord. Niet helemaal waar ik op had gehoopt natuurlijk, maar ja. Bedankt ook voor de links. Die zijn in ieder geval verhelderend.

Vera HubersPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!