stamboomforum

Forum logoGenetische genealogie (DNA) » Oud DNA materiaalProfiel afbeelding

Mijn voorouder is in 1928 overleden, haar graf is nog bewaard gebleven. Ik heb reeds officieel goedkeuring om haar te mogen opgraven (en herbegraven) voor DNA onderzoek.

Helaas kan ik nog geen bedrijf vinden met geavanceerde apparatuur die mij kan helpen. Ik wil graag dat de resultaten zodanig worden verwerkt dat ze kunnen worden gebruikt op een genealogische website zoals MyHeritage. Dit kan bijvoorbeeld door het uploaden van een bestand.

Ik begrijp dat dit wel eens heel duur kan worden en dat er waarschijnlijk geen garantie is dat het onderzoek zal slagen. Maar om persoonlijke redenen wil ik dit onderzoek toch echt heel graag laten uitvoeren.

Kun iemand mij helpen? Weet u een bedrijf die geavanceerde apperatuur heeft voor DNA onderzoek uit oud materiaal?

Pieter McDuff - 17 mei 2022 - 11:10


Vorige maand was uitgebreid in het nieuws hoe een aangetrouwde halfoom van mij werd geïdentificeerd (zie Dode uit Tweede Wereldoorlog na 77 jaar geïdentificeerd | NOS ). Wellicht kan Els Schiltmans van genoemde Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL) je verder helpen over het hoe en waar. Desgewenst kan ik je in contact brengen met de eveneens genoemde achterneef.

sprangers - 17 mei 2022 - 11:55Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu