stamboomforum

Forum logoNaamkunde, namen, verhaspeling, veredeling » verandering van naam / aannemen van naam kinderen van echtgenoteProfiel afbeelding

Onlangs werd ik geconfronteerd met de navolgende aanvulling op mijn stamboom. Ene van der Rijken heeft een samenlevingscontract met ene Driessen. De biologische ouders krijgen drie kinderen. De kinderen krijgen als achternaam Driessen. Wettelijk volkomen duidelijk. 

Maar hoe ga ik dit verwerken in mijn stamboom. Stopt de stamboom "van der Rijken" hier of gaat de stamboom verder maar dan met de naam Driessen?

Wim van der Rijken - 26 jan 2018 - 16:38


Het lijkt erop dat de man Rijken heet en de vrouw Driessen.

Als de man de vader is zou hij in de meeste gevallen, zeker in het verleden, de kinderen echten. De kinderen heten dan Rijken. Maar als hij dat niet doet hebben de kinderen de achternaam Driessen. Zo moet je ze in ieder geval in je stamboom zetten. Ik zie het probleem niet zo hoor. Je stamboom loopt gewoon door; bij dit paar horen dus Driessen-kinderen.

Groeten,

Apollonia - 18 nov 2018 - 17:41 (laatst bijgewerkt 18 nov 2018 — 17:53 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu