stamboomforum

Forum logoBeroepen, adressen, plaatsen » Ambtshalve uitgeschreven [opgelost]


Profiel afbeelding

In mijn zoektocht stuit ik voor het eerst op een bijzondere melding op een persoonskaart. Het gaat om de kaart van het gezin waarbij bij de oudste zoon Jan staat: "V.T. '30 ambtshalve uitgeschreven". Op internet vindt ik dat dit tegenwoordig gebeurd wanneer een gemeente niet kan achterhalen wat de huidige woonplaats is van de persoon. Zijn ouders zijn verhuisd naar Hardinxveld en al zijn broers en zussen zijn getrouwd of overleden. Ik kan hem echter niet meer vinden. Ik ga er vanuit dat ook begin 20e eeuw de dekking van de term ambtshalve uitgeschreven betekende wat het nu is. Maar wie weet wat de afkorting V.T. betekent? voor '30 ga ik uit van 1930. De kaart is te vinden via onderstaande link, afbeelding 1659 en 1660.

https://salha.nl/bronnen/genealogy/bladeren-door-genealogische-bronnen/registers?f=%7B%22search_s_naam%22:%7B%22v%22:%22Gezinskaarten%22%7D%7D&ss=%7B%22q%22:%22werkendam%22%7D&sort=%7B%22order_i_periode%22:%22asc%22%7D

Elianne Fijan

Waarschijnlijk Volkstelling van 1930

E.L.Smit

Misschien is dit nog van nut?

http://volkstellingen.nl/nl/volkstelling/jaarview/1930/index.html

Vriendelijke groet,

Carl

Carl

Het antwoord is dus eigenlijk al gegeven. Bij de volkstelling bleek hij niet meer op dat adres te wonen en werd dus uitgeschreven.

Annemarie57

Je kunt ook de afkorting "V.O.W." tegenkomen: "Vertrokken Onbekend Waarheen"

Dat zou in de BRP niet meer moeten voorkomen, daar is het "briefadres" voor bedoeld; echter .... de praktijk is weerbarstiger dan bedacht.
De praktijk leert dat er dan een zgn. "punt-adres" wordt geregistreerd.


Grtn

Jan_K.


Hartelijk dank voor alle reacties! Voorlopig zal ik hem loslaten. Ik kom hem weer tegen als ik de diepte in ga in mijn onderzoek.

Elianne FijanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu