stamboomforum

Forum logoBeroepen, adressen, plaatsen » wie kent straat in Diemen of Diemermeer [opgelost]


Profiel afbeelding

Goedemorgen,

Graag leg ik een vraag voor. In de huwelijksaankondiging van Johannes Bernardus de Kleijn met Alida Bergman staat dat de ouders van Alida Bergman, t.w. Hendrik Bergman en Cornelia van Dijk wonen in "dezermeer" en de straat wordt ook genoemd. Ik kan dat echter niet ontcijferen.

Ik denk dat de ouders in de Diemermeer woonde maar in welke straat.

Wie is bekend aldaar en kan mij de straatnaam geven

https://i.postimg.cc/PqSgqSdC/de-Kleijn-Bergman.png

vriendelijke groet

Jan Bergman

J Bergman

Ik lees Middelweg.  Dat zou de huidige Middenweg moeten zijn Google maar een op de termen Middelweg en Diemen.

karel honings

Leuke site over de geschiedenis van de Middenweg (vroegere Middelweg): http://opstraatinamsterdamoost.nl/meerstraatnamen/middenweg.html

Anje B.

Goedenavond heer Honings,

Karel bedankt voor je reactie. Middelweg zou zeer goed mogelijk zijn. Ik ben aldaar niet bekend maar kan erook niet iets anders van maken. Ik noteer dus Middelweg. Wel leuk dat ik nu een plaats en straat heb waar mijn voorvader ooit heeft gewoond.

Nogmaals dank

groet

Jan Bergman

J Bergman


Goedenavond Anje,

Bedankt voor het artikel over de Midden(Middel)weg. Leuk om te lezen Ik wist niet dat ze die polder zo vaak hebben laten vollopen. Moet toch een ramp zijn geweest voor de bewoners, waarvan de meeste (warmoesiers en handwerklui) arm waren en nauwelijks rond konden komen Wel goede watermolens om de polder in zo;n relatief korte tijd droog te pompen.

hartelijke groet

Jan Bergman

J BergmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu