stamboomforum

Forum logoBeroepen, adressen, plaatsen » Waar ligt/lag Nieuwenhuijsen [opgelost]


Profiel afbeelding

Heeft u al gezocht in www.verdwenendorpen.nl  of in Wikipedia?

Overigens ook interessant en leuk zonder dat u Nieuwenhysen zoekt. Sukses, groet, Aris.

Aris Schellinkhout

Waarschijnlijk zal het toch Neuenhaus in Bentheim (Dld)zijn. Deze naam werd vaak in Nederlandse akten vertaald als er in Nederland getrouwd werd bijv. Geen wonder want in dat gedeelte van bentheim werd vroeger Nederlands in de kerk gesproken. En veel Bentheimers trokken in het verleden naar Nederland (vooral Overijssel, Drenthe, maar ook naar Amsterdam (dienstmeisjes).

Op internet is het Ortsfamilienbuch van Neuenhaus te vinden. Daar komt ook de naam Elbers voor. Ga naar genealogy.net. Daar vind je Online OFB's. Je krijgt dan een kaart met een heleboel plaatsnamen. Zoek onder Niedersaksen en vervolgens onder Emsland/Bentheim naar Neuenhaus.

Dan kun je achternamen aanklikken.

Piet Naber

Stichting Genealogische Werkgroep Twente (https://sgwt.nl/) verkoopt een DVD met DTB gegevens en gezinsreconstructies van plaatsen in het Graafschap Bentheim, waaronder Neuenhaus. De achternaam Elbers komt daarin voor, maar de achternaam Te(e)sin* niet.
Er staat een Berent Elbers vermeld, ged. Neuenhaus 19 feb. 1696, maar dit is duidelijk niet de gezochte Barend. Hij laat twee zonen Jan hendrik en Gerrit dopen in Neuenhaus. De grootvader van Berent was ook weer een Berent Elbers.

Michaël

Boers


Ik zit even rond te kijken op deze site en daar kom ik toch diverse namen tegen die bv als getuigen bij doop naar voren komen in de gegevens die ik heb, maar nergens terug te vinden waren in Amsterdam. Dit is toch iets waar ik even goed naar ga kijken, bedankt voor de tip!

Corrie Gouwen-MüllerPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu