stamboomforum

Forum logoBeroepen, adressen, plaatsen » Waren deze mannen (sigarenmakers) bekenden van elkaar?



Profiel afbeelding

Beste allemaal,

Ik ben benieuwd of twee mannen bekenden van elkaar waren. Beide woonachtig in Breda, beide sigarenmaker en beide worden in verband gebracht met dezelfde vrouw (Nicolasina van Wanrooij,geboren op 18 juli 1892 te Loon op Zand). 

 

Weet iemand hoe ik daar achter kan komen? Waar vind ik bijvoorbeeld een lijst van werknemers van een fabriek oid? 

 

Het gaat om:

Petrus Roos, geboren op 21 mei 1893 te Meir (België)

Nicolaas Brusselers, geboren op 12 mei 1893 te Stratum

 

Groeten Caroline

Caroline Roos - 10 mar 2021 - 13:33

beide worden in verband gebracht met dezelfde vrouw 

Bedoel je mogelijk dat Nicolaas en Nicolasina op dezelfde pagina in het bevolkingsregister staan in Breda, rond eind 1916, zie hier onderaan, terwijl ze niet met elkaar getrouwd waren ?

Anje B. - 10 mar 2021 - 15:04 (laatst bijgewerkt 10 mar 2021 — 15:07 door auteur)

Nicolaas staat daar inderdaad bij Nicolasina. Terwijl Petrus later met Nicolasina trouwt. Dus wil ik graag weten of Nicolaas en Petrus elkaar kenden.

Caroline Roos - 10 mar 2021 - 15:07

@ Anje,

Een klein deel van de huidige vraag was een deel van deze vraag

mvg-Ben

Ben Wegman - 10 mar 2021 - 16:44

Sigarenmakers werkten aan lange tafels in grote ruimten die vaak niet al te best (dag)licht hadden. Op internet zijn diverse afbeeldingen te zien uit verschillende tijden en steden. Heel anders dan tegenwoordige werkplekken (van vóór de coronaperiode). In een stad als Breda zullen meerdere grote en kleine sigarenfabrieken zijn geweest.

Bij uw voorgaande vraag gaf ik al aan dat Nicolasina van Wanrooij en Nicolaas Brusselers m.i. niet op één adres gewoond hebben. Ook de kans dat hij en de latere echtgenoot van haar (Petrus Roos) elkaar kenden, acht ik zéér klein.

W. van der Kooij - 10 mar 2021 - 17:47


Jammer dat er geen registraties van zullen zijn.EN inderdaad waarschijnlijk kenden ze elkaar niet. Maar ik was gewoon benieuwd of het ergens te vinden was.....

Caroline Roos - 31 mar 2021 - 09:43







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu