stamboomforum

Forum logoBeroepen, adressen, plaatsen » De plaats "waldek"Profiel afbeelding

Tijdens het zoeken in het zeeuwsarchief kwam ik als geboorteplaats "Waldek" tegen. Deze plaats wordt ook onder de mogelijke plaatsen aangegeven binnen het keuze menu van het archief.

Ik kan echter nergens een plaats vinden met de naam " Waldek", alleen verwijzingen naar schepen. Wil dit zeggen dat de geboorteplaats onbekend is en alleen bekend is dat het een varensgezel was ? 

 

Alvast bedankt voor de reactie

 

Hans

hans schmidt - 20 jan 2022 - 22:42

Waldeck is een stad in Hessen, Duitsland Waldeck (Hessen) - Wikipedia

Anneke 2 - 20 jan 2022 - 22:53

Dank voor de reactie. 

Deze plaats was ik inderdaad tegengekomen. Maar omdat de naam ook voorkomt als "waldek"  zonder de C , was ik benieuwd of er een andere plaats bedoeld werd. Daarnaast als je als zoekterm alleen de plaatsnaam "waldek" invoert. Krijg je meerdere mensen met deze geboorteplaats. Allen opvarenden van schepen.

Hans

hans schmidt - 20 jan 2022 - 22:56 (laatst bijgewerkt 21 jan 2022 — 07:38 door auteur)

er was geen eenduidige spelling van persoons- en plaatsnamen in de 18e eeuw, zoals de resultaten bij het Zeeuws Archief laten zien:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Er zijn meerdere plaatsen met de naam "Waldeck" [zie hier], maar waarschijnlijk verwijst het naar het gelijknamige vorstendom

Peter B - 21 jan 2022 - 10:22


Bedanktvoor de reactie. 

 

Kan ik hier uit afleiden dat het waarschijnlijk Duitse matrozen waren. Het zijn namelijk allemaal bemanningsleden. Er is niemand in Zeeland die in Waldek geboren is en geen bemannings lid is. Als ik bij openarchieven de plaatsnaam Waldek invoer, krijg ik ook een matroos. Bij waldeck, komt wel een niet matroos te voorschijn.

Blijf het toch wat vreemd vinden, iedereen uit waldek is matroos.

Maar goed, sommige dingen blijven raadsels. Dat is juist het leuke.

 

Hans

hans schmidt - 21 jan 2022 - 10:37Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu