stamboomforum

Forum logoRechtspraak en juridisch » proefschrift mr A. Bolle te achterhalen?


Profiel afbeelding

Mr Anne Bolle (1883-1968), advocaat en procureur te Middelburg, promoveerde op 25 november 1909 aan de Universiteit van Amsterdam.

Eén van de stellingen bij haar proefschrift luidde: 'een gemeenteraad die een onderwijzeres op grond van haar huwelijk ontslaat, handelt in strijd met de wet. '

Weet iemand of er 'ergens'  een afschrift van dit proefschrift ter inzage verkrijgbaar is?  

Els van Wageningen

Beste Els,

ik kom regelmatig juridische proefschriften tegen op Google Boeken en in de verkoop op Boekwinkeltjes.nl, wellicht zou je daar eens kunnen kijken.

Ook zou er nog een exemplaar bewaard kunnen zijn gebleven in de universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam of wellicht op Delpher.

Ik hoor het graag of je iets aan deze tips hebt gehad. Overigens een interessant en vooral ook controversieel onderwerp voor die tijd!

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van Lieshout

Klaarblijkelijk zijn de stellingen apart gepubliceerd, door Altorffer te Middelburg, 12 p. (link) als Stellingen ter verkrijging van den graad van doctor in de rechtswetenschap aan de universiteit van Amsterdam.

Peter S

Als ik het goed begrijp Peter, kan ik dit boek aanvragen en dan inkijken in de bibliotheek van Zierikzee? 

Els van Wageningen

Ik heb het geprobeerd bij Google Books. Wel wat anders gevonden, maar ik kan er niet in. Ik dacht dat je dan die bladzijde te voorschijn kon halen, maar zo werkt het niet. 

Els van Wageningen

Inderdaad is m.i. dit boekje ter inzage in die bibliotheek te Zierikzee (NB klaarblijkelijk de bibliotheek van het gemeentearchief), maar wellicht beter contact met ze op te nemen voor de zekerheid.
Een scan van de betreffende passage is overigens wel hier te zien : link (dus i.h.b. hier).
Wat Google Books betreft : inderdaad staan daar weliswaar veel boeken op, maar vaak alleen maar de auteursnaam, titel e.d. zonder scans.

Peter S

Zou de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam het proefschrift niet hebben? Of de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag?

Liesbeth Niepoort

Beide catalogi waren al doorzocht.

Peter S


Hartelijk dank voor het meedenken iedereen! Ik kan weer verder. 

Els van WageningenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu