stamboomforum

Forum logoRechtspraak, notariaat, wetgeving » Wat wordt in deze akte uit 1624 afgesproken? opgelostProfiel afbeelding

Goedendag,

Ik vraag me af wat in onderstaande akte (akte 69 uit het protocol van schepenen van Leende, 1622-1626) wordt afgesproken? 
Kan iemand me dat uitleggen?

Jenneken die naegelaten weduwe Marten Herincx beloeft in hande te geven Michiel Peter Wouters alsulcke brieven als sij sullen lossen ende afiniren tot Sertogenbosch die Marten ende haeren man hebben belast ende geworven op haer goet wesende ter somme van vier hondert gulden ende Jenneken voorst. stelt Gielen die voorst. brieven in handen tot versekeringen ende waerantschap van alsulck huijs, hof als Gielen van haer heeft gekocht ende Jenneken voorst. die geloeft die voorst. brieven te laeten in haere volle leden tot voorsekeringen van Gielen voorst. (29-01-1624).

Jan Heerings - 26 aug 2021 - 17:12

Michiel belooft aan Janneke dat hij de schuldbrieven zal aflossen die rusten op het huis dat Michiel van Janneke gekocht heeft. 

 

Althans zo lees ik het. Misschien dat anderen er iets anders van maken? 

Annemarie57 - 27 aug 2021 - 10:10

Dank je Annemarie,

maar:

1. wat is de onderlinge rol van de beide heren Michiel Peter Wouters en Gielen ?

2. waarom staat 's Hertogenbosch genoemd?

Jan Heerings - 27 aug 2021 - 12:25


Michiel is volgens mijn interpretatie identiek aan Gielen en kennelijk zijn de schuldbrieven (leninggevers) afkomstig uit Den Bosch. Maar nogmaals dat is mijn interpretatie................

Annemarie57 - 27 aug 2021 - 12:39De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu