stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Frankrijk » Welke Edme Doucet * Senan (Yonne) 1699 ? is vanuit département Yonne naar Nederland gevlucht?Profiel afbeelding

Kan iemand mij meer informatie geven over Edme Doucet, geboren in Senan (Yonne) op 12 juni 1699?

Voor mijn stamboom ben ik op zoek naar de geboorteplaats en datum van Edme Doucet, die met Louise Pecheur in Haarlem 5 kinderen liet dopen in de Waalse kerk: (Edme) George, Louise Marie, Marie Magdeleine, Jean David en Susanne. Edme liet zich in 1731 in Haarlem naturaliseren en was afkomstig uit Parijs. Daar is hij niet geboren. Zijn vluchtroute ging waarschijnlijk via de Chapelle de l'ambassade de Hollande à Paris. Hij is voor 16-05-1756 overleden, waarschijnlijk in Haarlem.

De naam Edme Doucet komt opvallend veel voor in het département Yonne. Tussen 1650 en 1731 heb ik er een twintigtal onderzocht in online archieven. De meest plausibele kandidaat is 12 juni 1699 geboren in Senan, zoon van Edme Doucet en Jeanne Felix, kleinzoon van Léger Doucet en Marguerite Cormon. Op korte afstand van Senan, in La Celle-Saint-Cyr was/is een protestantse geloofsgemeenschap. Het is goed mogelijk dat mijn onderzoek nog niet volledig is en dat er andere kandidaten zijn met de naam Edme Doucet, geboren rond 1700 en niet in Frankrijk overleden.

Mijn concrete vragen zijn:

- wat was de geloofsovertuiging van deze Edme Doucet?

- wanneer en met wie is hij getrouwd?

- zijn er in Frankrijk kinderen van hem geboren?

- wat zijn plaats en datum van zijn overlijden?

- is er enige link te leggen met de vlucht van een gelijknamige Hugenoot via Parijs naar Haarlem?

Frank Toeset - 5 apr 2022 - 11:27 (laatst bijgewerkt 5 apr 2022 — 12:26 door moderator)

Volgens het doop, trouw en overlijdensregister van Senan was deze Edme Doucet Rooms Katholiek gedoopt.

Perraud - 6 apr 2022 - 14:54


Thx. Daarmee weten we dat z'n ouders Rooms Katholiek waren. En het verkleint de kans dat dit de juiste Edme is.

Frank Toeset - 6 apr 2022 - 20:55Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu