stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Mijn gegevens gepubliceerd zonder toestemming opgelostProfiel afbeelding

Ik probeer al jaren om een bepaald gezin van www.genealogieonline.nl af te halen omdat zij nooit toestemming hebben gegeven, alleen helaas zonder resultaat. Ik heb al vele malen contact opgenomen met Bob Coret maar ik heb nooit een reactie gehad.

Weet iemand hoe ik toch de gegevens kan weghalen aangezien dit een ernstige schending van iemands privacy is.

Juul de Boer - 5 jul 2019 - 22:32 (laatst bijgewerkt 3 jan 2020 — 12:27 door moderator)

U dient hiervoor contact op te nemen met de stamboomhouder zelf, degene die de stamboom online heeft gezet. Wij kunnen geen personen verwijderen, tenzij de stamboomhouder (bewezen) overleden is, maar dan nog kunnen we alleen de complete stamboom verwijderen. Maar dan nog gaat er een procedure aan vooraf die de nabestaanden moeten volgen.

Als de stamboomhouder niet is overleden maar niet wilt meewerken, dan is dat een hele lastige situatie. We hopen dat hij/zij reageert op uw verzoek. Laat ons even weten hoe dat verloopt.

Yolanda Lippens - 6 jul 2019 - 09:25

Beste Yolanda, De stamboomhouder is overleden. Ik heb contact opgenomen met zijn nabestaanden maar ik krijg geen reactie. Hoe kan ik dan toch de gegevens eraf laten halen?

Juul de Boer - 12 nov 2019 - 19:38

Re. :  "Als de stamboomhouder niet is overleden maar niet wilt meewerken, dan is dat een hele lastige situatie."


Ik kreeg een aantal jaar geleden n.a.v. mijn melding volgende reactie van Bob Coret en e.e.a. is toen ook keurig afgehandeld :

Ik heb de auteur van de publicatie aangegeven dat hij de wet Bescherming Persoonsgegevens overtreed door gegevens te publiceren van levende personen zonder hun toestemming. Ik heb hem enkele dagen de tijd gegeven zijn publicatie aan te passen, als hij hier geen gehoor aangeeft zal de gehele publicatie verwijderd worden.

Karen - 12 nov 2019 - 21:03

Beste Juul, om welke stamboom (link) gaat het?

Yolanda Lippens - 13 nov 2019 - 15:02

Beste Karen, dankjewel voor je reactie. Fijn om te lezen dat het toen bij jou keurig is afgehandeld. Beste Yolanda, het gaat om de volgende link: https://www.genealogieonline.nl/stamvader-rotterdamse-vermeer/index.php/6

Juul de Boer - 14 nov 2019 - 01:12

Beste Yolanda, Ik wilde graag weten of er nog iets met mijn melding is gedaan?

Juul de Boer - 3 dec 2019 - 17:42

Hallo Juul, ja je vraag staat nog steeds bij ons op de lijst, maar zijn er nog niet aan toegekomen. Maar maak je geen zorgen, het komt zeker goed. Wat Karen schrijft is inderdaad juist. Ik laat je weten zodra er van deze kant actie wordt of is genomen.

Yolanda Lippens - 4 dec 2019 - 18:19

Beste Yolanda, Dankjewel voor je reactie. Ik zal het dan even afwachten.

Juul de Boer - 5 dec 2019 - 18:28

Hallo Yolanda, Allereerst nog de beste wensen voor 2020. Ik wilde graag weten of jullie een idee hebben hoe lang het nog ongeveer duurt voor de gegevens verwijderd worden?

Juul de Boer - 2 jan 2020 - 15:46

De vraag is gemarkeerd als zijnde "opgelost". Wellicht daarom geen verdere (re)actie ?

Karen - 2 jan 2020 - 18:11

Hoi Juul, natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Je vraag was per ongeluk op Opgelost gezet, excuus. We gaan ermee aan de slag, ik hou je op de hoogte.

Yolanda Lippens - 3 jan 2020 - 12:29

De publicatie https://www.genealogieonline.nl/stamvader-rotterdamse-vermeer/ is verwijderd (ook is er een verzoek ingediend bij Google om de betreffende pagina uit hun index te verwijderen).

Bob Coret - 10 jan 2020 - 15:27


Fijn! Dank voor het verwijderen van de publicatie.

Juul de Boer - 11 jan 2020 - 23:47De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu