stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Afdrukken van afstammingsreeks op website in kleur... opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Edge browser)

Ik wil graag het volgende overzicht ( screenshot) in kleur afdrukken. Bij afdrukken  - en hier ook - verdwijnt steeds de kleur. Is dit op te lossen?

Achtergrond man blauw, achtergrond vrouw rose, Zoals op webpublicatie.

Verwantschap Attila van de Hunnen

lukaart - 28 jan 2021 - 19:34

Beste Lukaart,

Hoe wilt u afdrukken? Met een printer? Of als PDF? Heeft u daar de instellingen gecheckt of het op kleur staat?

Yolanda Lippens - 3 feb 2021 - 13:32

Is uw vraag opgelost? Zo ja, kunt u die dan op 'opgelost' zetten?

Yolanda Lippens - 17 mar 2021 - 13:56

Ik heb geen oplossing gezien!

Ergo: status gaat niet naar opgelost.

lukaart - 18 mar 2021 - 09:50

Fijn dat u meldt dat de vraag niet opgelost is. Maar er staan enige vragen in deze string die m.i. nog niet door u zijn beantwoord.

mvg-Ben

Ben Wegman - 18 mar 2021 - 11:30

Ik wil afdrukken op een printer in kleur.

lukaart - 21 mar 2021 - 10:35

Beste Lukaart, het is lastig om u zo te helpen. Het kan ook een lokaal probleem zijn met uw printer. 

Welk bestand gebruikt u precies?

Yolanda Lippens - 25 mar 2021 - 14:04

Welk bestand gebruikt u? Geen: ik wil de webpagina opgemaakt door GO afdrukken!

Printerprobleem: om de drommel niet!

By the way: lukt het U zelf wel?

lukaart - 25 mar 2021 - 19:41

Als ik u goed begrijp wilt u de pagina die zich opent via de door u geplaatste link afdrukken en daarbij de kleur gebruikt bij resp de man als de vrouw behouden. Betreft het alleen die afbeelding van de eerste pagina of meer/anders?

mvg-Ben

Ben Wegman - 25 mar 2021 - 19:57

Beste heer Lukaart, waarschijnlijk is er met uw printer niets aan de hand zoals u zelf ook al aangeeft. Genealogie online maakt gebruik van printerstijlen die afwijken van wat u op uw scherm ziet.

Achter iedere website hangt een stijlsheet. Die bepaalt de opmaak van de website, layout, lettertypen, kleur etc. Soms wordt er gebruik gemaakt van aparte styling wanneer een webpagina wordt afgedrukt en dat is hier het geval. De specifieke printer stijlen van de website bepalen dat de webpagina wordt afgedrukt in zwart/wit. In de stijlsheet is aangegeven dat de roze en blauwe blokken bij het afdrukken wit moeten worden gemaakt. Ook als u zelf instelt dat de printer de pagina in kleur moet afdrukken.

Dus, op de normale manier, met de printknop in uw browser of ctrl. P gaat het u nooit lukken om de webpagina in kleur af te drukken. Het beste alternatief is een screenshot te maken van de pagina en die af te drukken. Er zijn programmaatjes verkrijgbaar waarmee u een scrollende webpagina als screenshot kunt vastleggen. Zelf gebruik ik Snagit, maar dat is niet gratis. Ik heb even gegoogled en met het gratis ShareX zou dit ook moeten lukken.

Succes!

Carmen - 25 mar 2021 - 22:17

Citaat: Achter iedere website hangt een stijlsheet.

Moet zijn achter elke pagina hangt een stylsheet (css).

En dat is wat je ziet; de printer moet dat dan gewoon kunnen overnemen.

Of het moeten een style zijn die de printer niet aan kan of begrijpt; dan wordt een alternatief gekozen binnen wat die standaard wel kan

Uitgeschreven lid - 26 mar 2021 - 21:19 (laatst bijgewerkt 26 mar 2021 — 21:22 door auteur)

Meneer Schilder, u zult het vast beter weten maar dit is wat ik zie als ik de stylesheet bekijk:

@media print {   

    .table td,.table th {

        background-color: #fff !important

    }

}

Ik heb de overbodige rommel eruit gelaten. Maar dit is waar het om draait. Er zijn aparte stijlen ingesteld voor het medium printen die worden aangeroepen met de code @media print. De blokken die meneer Lukaart zo graag in kleur wil zien worden op basis van deze code met een witte achtergrondkleur afgedrukt. #fff is de kleurcode voor wit.

Voor de duidelijkheid dan hier nog een screenshot van hetgeen je ziet zodra je op de printknop drukt. Dit is de voorbeeldpagina die meneer Lukaart probeert af te drukken in kleur.

 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Zoals je ziet is er geen kleur te bekennen in deze print preview. En dat wordt dus veroorzaakt door de stylesheet. De enige die daar wat aan zou kunnen veranderen is Bob Coret. Daarom de oplossing om gewoon een screenshot te maken van de webpagina en die af te drukken.

Carmen - 26 mar 2021 - 23:43

Met Snagit een fraaie webopname. Daarna met opslaan en afdrukken gaat het niet goed. Webpagina bevat twee pagina's: op printer komt alleen - één pagina - laatste stuk van de JPEG ( pagina is immers één foto geworden)

Ook getest met webpagina van GO met foto's voorouders in kleur. Webopname perfect. Daarna opslaan en printen gaat niet goed. Als je speelt met  staand of liggend gebeuren er vreemde zaken. Bij staand hele foto in beeld: bij afdrukken linker marges afgesneden. Bij liggend marges goed maar bovenkant foto wordt niet afgedrukt.

Beheers ik Snagit nog niet goed?

By the way: in de verdere discussie over style sheets, opm. Bob Coret kan dit oplossen. Waarom ook niet?

lukaart - 27 mar 2021 - 14:16

@Carmen: Klopt ik was iets te snel.

Heeft trouwens niets met beter weten (of willen) te maken; maar wel het juiste gevoel om te weten hoe het één en ander werkt en hoort te werken.

Het heeft te maken dus met opmaak definities voor het ""printerrijp maken"" in de html van Bob; het staat al fout op het scherm terwijl de printer  ""het nog niet eens gezien heeft"".

Groet Herman

PS. Dat laatste of die dat doet; het zijn nogal lastige dingen en tijdrovend

Er staan styles in die zo-bie-zo niet door de printer ""begrepen wordt""

Uitgeschreven lid - 27 mar 2021 - 22:18 (laatst bijgewerkt 27 mar 2021 — 22:21 door auteur)

@Herman: ik was ook iets te snel met mijn reactie :).

Het afdrukken van het uiteindelijke screenshot is inderdaad nog niet zo eenvoudig. De hele webpagina is namelijk te lang om in 1x op de print te krijgen. Het beste resultaat krijgt u als u zelf met de crop tool (te vinden in de snagit editor in het 'more' menu) de pagina in 2 delen verdeeld , of en dat kan ik me ook voorstellen, alleen het deel uitknipt dat u echt nodig hebt. Overbodige witranden aan de zijkant kunnen er sowieso af. 

Ik heb even een test gedaan en dit is het resultaat, waarbij ik alleen het bovenste deel van de pagina gebruik. Het top van de pagina, de zijkanten en alles vanaf de balk 'heeft u aanvullingen... ' heb ik weggesneden. Dit is te printen.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Indien u ook het onderste deel van de pagina wilt printen, slaat u eerst de screenshot op. Daarna cropt u het bovenste deel, slaat dat op en opent het oorspronkelijke screenshot weer om nu het onderste deel bij te snijden en te printen. Ik geef toe, het is wat bewerkelijk maar het gaat om het resultaat toch :).

Succes ermee!

Carmen - 28 mar 2021 - 12:21


I.d.d. zoiets alsof je een in stukken geknipte grote foto naar de printer wil sturen.

Je kunt ook nog vaak instellen als papier vullend printen, maar dat geeft meestal wel enige misvorming of vergroting of in elkaar gedrukte resultaten.

Uitgeschreven lid - 28 mar 2021 - 22:27







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu