stamboomforum

Forum logoHelpdesk » beheren genealogie: na uploaden nieuw bestand opnieuw veel records controleren die al gecontroleerd


Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser)

Bij het beheren van stambomen op genealogie online moet ik vaak aanknopingspunten opnieuw aangeven na uploaden vers bestand. Waarom gebeurt dat?

maria deuling

maria weits - 7 nov 2021 — 16:14

Hallo Maria, hierover klaag ik sinds 2 jaar ook voortdurend.
Telkens wordt gemeld dat het is opgelost, maar dat is niet zo.
Het ligt niet aan jou, maar aan Genealogie Online.

Jan Verkade - 8 nov 2021 — 07:18

Beste Maria, 

Als je op dit forum terugleest of zoekt naar Aanknopingspunten zal je zien dat daar al meerdere meldingen over zijn. 

We gaan er weer naar kijken en komen hier op terug. 

Yolanda Lippens - 9 nov 2021 — 16:12


Mevrouw Deuling,

De aanknopingspunten en de door u aangegeven markering of deze wel of niet klopt blijven op zich behouden, bekijk de aanknopingspunten man december 2020 maar eens, daar zie ik veel groene vinkjes (door u gezet).

Waar het denk ik "mis" gaat is dat sommige auteur hun publicatie weghalen van Genealogie Online. Bij het verwijderen van een publicatie worden ook de aanknopingspunten verwijderd, ook die van uw publicatie in de verwijderde publicatie. Immers, aan het aanknopingspunt heeft u niets meer als de andere publicatie is verwijderd.

Waar het "mis" gaat is dat mensen soms besluiten om hun publicatie toch weer op Genealogie Online te zetten. Vaak gebeurd dit omdat mensen niet weten dat het verstandiger is de publicatie te verversen

Het probleem met het weer uploaden is dat de publicatienaam en namen van de personen het zelfde lijken, maar de aanknopingspunten al verwijderd zijn en opnieuw worden gevonden. Voor u zijn dit dan niet echt nieuwe aanknopingspunten, terwijl Genealogie Online niet beter weet.

Ik ga in de website de teksten aanpassen zodat dit duidelijk wordt, ook wat de gevolgen zijn van het verwijderen van een publicatie. Verwijderen zal dus wat moeilijker worden om de aanknopingspunten met andere stambomen beter te behoeden voor verwijdering.

Bob Coret - 22 nov 2021 — 15:47Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu