stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Krijg geen contact met de beheerders van deze siteProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser)

Hallo allemaal,

Een tijdje geleden kwam ik er achter dat er op de website van Geaneologie online persoonlijke gegevens staan die ik graag verwijderd zou willen hebben. Ik heb hierover al drie maal contact gehad met en e-mail formulier wat bij contact stond maar helaas nog geen reactie gekregen en de informatie staat er nog steeds. 

Kan iemand me helpen aan een ander e-mail adres van de beheerders?

Of is er iemand die mij daarmee verder kan helpen? 

Alvast bedankt 

Yaz

yaz - 13 jan 2022 — 20:52

Heeft U al contact opgenomen met de opsteller van de genealogie? Hij of zij is namelijk verantwoordelijk voor de publicatie of wil de opsteller van de publicatie niet reageren?
 

Groet

Everardus Rollema - 13 jan 2022 — 21:20 (laatst bijgewerkt 13 jan 2022 — 21:22 door auteur)

Dat was ik zelf. Ik heb ooit een vraag gesteld op dit forum. Toen ik me na een tijdje bedacht en de informatie wilde verwijderen, heb ik de vraag van het forum verwijderd. Echter het is op de een of andere manier opgeslagen op de pagina van de persoon over wie de vraag ging (die overleden is), en daar krijg ik het niet vandaan. Ik was er ook niet op de hoogte van dat het daar zou komen te staan, dus dat was een vervelende ontdekking. 

-------------------

Correctie: ik zag nu pas dat er onderaan een naam stond van de persoon die deze specifieke pagina heeft samengesteld en deze heb ik gemaild. Ik had nog niet helemaal door hoe de website werkte. 

Bedankt voor de hulp!

yaz

yaz - 13 jan 2022 — 21:24 (laatst bijgewerkt 13 jan 2022 — 21:33 door auteur)

Succes verder.😉

Everardus Rollema - 13 jan 2022 — 22:26

Beste Yaz, we gaan dit bekijken, u hoort z.s.m.

Yolanda Lippens - 17 jan 2022 — 19:20

Dankjewel. Ik heb helaas nog geen reactie ontvangen van de persoon die de pagina beheert. 

yaz - 17 jan 2022 — 23:34

Yaz, heb je de URL voor mij waar het om gaat?

Yolanda Lippens - 18 jan 2022 — 16:21

Mag ik je die mailen? Ik kan de contactfunctie nog niet gebruiken.

yaz - 18 jan 2022 — 18:12

Beste Yolanda,

Het gaat om deze link:

Heb helaas ook nog geen reactie gehad van de beheerder van die pagina.

Yaz

yaz - 22 jan 2022 — 17:22 (laatst bijgewerkt 25 jan 2022 — 12:34 door auteur)

Ik heb de auteur van de betreffende publicatie een bericht gestuurd met de vraag of het verzoek bekend is en of deze beantwoord kan worden.

De genoemde pagina bevat geen gegevens over levende personen. Het is gaat denk ik met name om de notitie.

Bob Coret - 23 jan 2022 — 13:18

blijkbaar worden opmerkingen of vragen die geplaatst zijn op het stamboom forum zonder medeweten van de auteur c.q. de beheerder en zonder medeweten van de vraagsteller  automatisch opgeslagen op de pagina van de persoon over wie de vraag ging. Lekker makkelijk om dan gelijk te beginnen over verantwoordelijkheden van de auteur of na te gaan of een reactie op mails wel of niet heeft plaats gevonden. Uiteindelijk heeft een directe mail van Jaz (vraagsteller) het beoogde resultaat gehad.

Jos

Jos Tichelaar.... - 24 jan 2022 — 18:32

Dankjewel Jos voor je reactie en je hulp

Mijn probleem was vooral dat ik na 3 mails via de pagina contact geen reactie kreeg van Bob. Ik was er eerst niet van op de hoogte dat de verschillende pagina's worden beheerd door individuen, er overheen gelezen, vandaar dat ik niet direct een berichtje had gestuurd. 

 

@Bob: ik zou ervoor zorgen dat er als er automatisch berichten uit een forum worden overgenomen dit ergens duidelijk/duidelijker vermeld wordt voor de persoon die het bericht plaatst. Had mij een enorme hoeveelheid stress bespaard. 

yaz - 24 jan 2022 — 22:40

@Jaz, wil je a.j.b. de link in je bericht 22 jan 2022 — 17:22 terugzetten? Dan kunnen we tenminste meekijken en checken of de betreffende notitie verdwenen is.

@Jaz en Jos, Jos' opmerking: 

"zonder medeweten van de auteur c.q. de beheerder en zonder medeweten van de vraagsteller  automatisch opgeslagen op de pagina van de persoon over wie de vraag ging" 

is nieuw voor mij, ik waag te betwijfelen dat 't zo werkt. Ik verwacht eerder dat jij de notitie overgenomen hebt in je stamboomprogramma en dat ie via je Gedcom in je GO publicatie beland is. Benieuwd hoe dit werkt, vandaar dat ik Jaz vroeg de link opnieuw te delen.

Pauline Berens EBBI - 25 jan 2022 — 13:38

@Bob: ik zou ervoor zorgen dat er als er automatisch berichten uit een forum worden overgenomen dit ergens duidelijk/duidelijker vermeld wordt voor de persoon die het bericht plaatst. Had mij een enorme hoeveelheid stress bespaard. 

 

Genealogie Online publiceert alleen wat er in de door de auteur geüploade GEDCOM bestand staat. Dit GEDCOM bestand is een weerslag van de genealogische gegevens zoals dat in een stamboomprogramma is vastgelegd door de auteur zelf. Als er een teksten uit het Stamboom Forum in een GEDCOM terecht komen (bijv. in een notitieveld) is dit een handmatige actie van de auteur, dit gebeurd niet automatisch.

Bob Coret - 25 jan 2022 — 18:39


Inmiddels is de betreffende notitie verdwenen op

https://www.genealogieonline.nl/us-heit-en-mem-tichelaar-en-westra/I500521.php

"Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zondag 23 januari 2022."

Pauline Berens EBBI - 26 jan 2022 — 14:15Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu