stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Voorstel totaal Was Nuttig per lid als teken van kwaliteit van diens bijdragen opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Stamboom Forum (via Chrome browser) op adres https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/82586/0

Op het Aldfaerforum kunnen kennelijk ook bedankjes toegekend worden aan andere gebruikers, ook 'n idee voor Stamboomforum? De knop Was Nuttig is er al, misschien 'n totaal per gebruiker? En dan tonen bij iemands profiel in elk forum-item waaraan die gebruiker bijdraagt, vandaar dat ik als adres waar het probleem/voorstel zich voordoet 'n willekeurig forum-item kies. Toch 'n indicatie voor kwaliteit van iemands bijdragen aan het forum, en daarmee aan de betrouwbaarheid van beweringen, in de ogen van andere leden. Dit is net weer iets anders dan het overzicht "Meest Actieve Leden", wat meer 'n kwantitatieve maat is.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 27 feb 2022 - 12:00 (laatst bijgewerkt 27 feb 2022 — 12:16 door auteur)

Dat vind ik geen goed voorstel. Het hangen van een kwaliteitslabel aan een website, beheerder van die site of iemand, die bijdraagt aan een forum discussie vind ik uit den boze. Wij zijn allemaal amateur-genealogen en zitten niet te wachten op een rapportcijfer of beoordeling.

Met vriendelijke groeten,

Klaas Pera

Klaas Pera - 27 feb 2022 - 12:29

Dit vind ik nou een voorbeeld van onzin. Stamboomforum is toch voor genealogische vragen, niet om allerlei statistieken bij te houden?

L. Loef - 27 feb 2022 - 12:29

Hallo Klaas en L, bedankt voor jullie reactie. Bekijk 't ook 'ns van 'n andere kant; kudo's kunnen 'n stimulans zijn om actiever mee te denken over vragen en problemen van andere leden. Het tonen van kudo's geeft derden 'n indruk van betrouwbaarheid, kennelijk zijn er andere leden die hun waardering uitgesproken hebben voor iemands bijdragen aan 't forum.

Pauline Berens EBBI - 27 feb 2022 - 12:49

Daar heb ik zo'n (in mijn ogen zeer overbodig) overzicht niet nodig. Je helpt iemand of je doet het niet.

L. Loef - 27 feb 2022 - 12:52

Hallo L, misschien heb jij zo'n overzicht niet nodig, maar voor anderen kan het wel degelijk handig zijn. Veel mensen gaan zelfs harder lopen door aanmoedigingen:-)

Pauline Berens EBBI - 27 feb 2022 - 12:56

Ik ben het eens met Klaas en L. Ik denk dat je hiermee echt doorslaat als je dit soort statistieken gaat bijhouden.

Toch 'n indicatie voor kwaliteit van iemands bijdragen aan het forum, en daarmee aan de betrouwbaarheid van beweringen, in de ogen van andere leden.

Dus met andere woorden, als ik of wie dan ook, maar af en toe inspring op een discussie of antwoord geef op een forum vraag van iemand anders, dan zou dat antwoord niet betrouwbaar zijn??? Ik denk dat je hiermee precies het tegenovergestelde bereikt. Dit stimuleert mensen niet om mee te doen, maar ontmoedigt juist om de eerste stap te zetten of actiever te worden op het forum. Want om zover te komen zal je eerst een aantal bijdragen moeten leveren die als 'onbetrouwbaar' worden bestempeld.

Misschien bedoel je het anders dan dat je het hebt opgeschreven of dat ik het heb geïnterpreteerd, maar dit komt op mij niet heel vriendelijk over.

Carmen - 27 feb 2022 - 13:24 (laatst bijgewerkt 27 feb 2022 — 13:24 door auteur)

Hallo Carmen, wat jammer dat m'n voorstel je goedkeuring niet kan wegdragen, misschien heb ik 't niet goed uitgelegd gezien je reactie. Ik bedoel dat 'n hoog aantal bedankjes (of Was Nuttig) door andere leden goed is voor de betrouwbaarheid van jouw beweringen. Kennelijk heb je vaak iets waardevols bijgedragen. Een laag aantal bedankjes zegt niets, 'n lid kan net lid geworden zijn etc. Of je moet ook het totaal aantal berichten tonen zoals bij Aldfaer gebeurt. Dat is misschien sowieso 'n goed idee. Scheelt dat?

Laat ik nog 'n nuance aanbrengen, het aantal Was Nuttig's tonen dat je gekregen hebt in het forum waar je profiel getoond wordt bij 'n bijdrage. Immers, als je goed scoort in forum Helpdesk betekent dat niet dat je ook goed andere leden kunt helpen (in de ogen van derden) in bijv. forum Onderzoek in Nederland.   

Pauline Berens EBBI - 27 feb 2022 - 14:01 (laatst bijgewerkt 27 feb 2022 — 14:39 door auteur)

Het is en blijft een onzinvoostel.

L. Loef - 27 feb 2022 - 14:04

Hallo L, je krijgt van mij 1 Was Nuttig omdat ik ontzettend moest lachen om je reactie, ik wil wel graag argumenten horen:-)

 

Hier 'n link naar kudos voor wie nog niet bekend is met dit begrip 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kudos_(computerterm)

LinkedIn noemt als argument voor kudos: "Het bedanken en erkennen van collega’s is belangrijk om de werktevredenheid op peil te houden."

https://www.socialmediaacademie.nl/bedank-collegas-met-linkedin-kudos/

ANW (=Algemeen Nederlands Woordenboek) onderscheidt zelfs positieve en negatieve kudos. Je wordt op 'n forum vast wel liever geholpen door iemand met veel positieve kudois:-) 

https://anw.ivdnt.org/article/kudos

Pauline Berens EBBI - 27 feb 2022 - 14:10 (laatst bijgewerkt 27 feb 2022 — 14:55 door auteur)

Het voegt niets, maar dan ook werkelijk niets, toe aan stamboomonderzoek. 

L. Loef - 27 feb 2022 - 14:14

Hallo Loef, ook niet voor het Helpdeskforum? Dat gaat niet over stamboomonderzoek, maar over vragen over en problemen met de applicatie. M'n voorstel is daar en sowieso indirect van waarde voor stamboomonderzoek, volgens mij.

Pauline Berens EBBI - 27 feb 2022 - 14:30 (laatst bijgewerkt 27 feb 2022 — 14:33 door auteur)

Nee, ook niet voor het Helpdeskforum. Dat forum is om vragen te stellen, niet voor statistieken bij te houden. En dit is het laatste wat ik erover zeg, want u wil per se uw gelijk krijgen en dat krijgt u niet van mij.

L. Loef - 27 feb 2022 - 14:57 (laatst bijgewerkt 27 feb 2022 — 14:58 door auteur)

Hallo L, je schreef: 

"Dat forum is om vragen te stellen, niet voor statistieken bij te houden."

Volgens mij sluit het een het ander niet uit, je kunt allebei doen, waarbij statistieken handig zijn om meer en beter vragen beantwoord te krijgen. 

Jammer dat je denkt dat ik per se gelijk wil hebben, ik verdedig alleen enthousiast m'n voorstel, ik wil kudos:-) Als kudos goed werken op andere sociale media dan toch ook op 'n stamboomonderzoekforum.

Pauline Berens EBBI - 27 feb 2022 - 15:09 (laatst bijgewerkt 27 feb 2022 — 15:30 door auteur)

Recent heb ik ook nog 'n ander voorstel gedaan "Kopiëren graag, met bronvermelding en bron van de bron", mag ik ook daar jullie aandacht voor. Reacties en likes zijn welkom op:

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/84104/0/

Pauline Berens EBBI - 27 feb 2022 - 17:45

Je wordt op 'n forum vast wel liever geholpen door iemand met veel positieve kudois:-) 

Nou nee, dat vind ik totaal niet interessant. Ik word graag geholpen door iemand die serieus meedenkt en mij verder probeert te helpen, of een antwoord heeft waar ik wat aan heb en dan zal het me worst wezen of zo iemand veel berichten en/of bedankjes heeft. En ik zit er ook niet op te wachten dat anderen zien hoeveel berichten ik heb achtergelaten of hoeveel mensen me hebben bedankt. Zoals L. Loef ook al zei: Je helpt iemand of je doet het niet.

Anneke 12 - 27 feb 2022 - 21:26

Bedankt voor je reactie Anneke 2🙋‍♀️

Pauline Berens EBBI - 27 feb 2022 - 23:09

Pauline, bedankt voor je suggestie.

Ik moet er - gezien de reacties - nog even een nachtje over slapen. Op zich is het vrij eenvoudig, de gegevens zijn er gewoon (uit een ver verleden werden ook "duimpjes naar beneden" verzameld). Maar het is vooral uitkijken dat er niet een verkeerde boodschap uit gaat van het overzicht.

Bob Coret - 2 mar 2022 - 15:59

Het idee van de topicstarter om het aantal "was nuttig"-s een indicatie te laten zijn als teken voor de kwaliteit van de geleverde bijdragen gaat niet werken en wordt door topicstarter onmiddellijk om zeep geholpen.

In de openingspost schrijft de topicstarter: "Toch 'n indicatie voor kwaliteit van iemands bijdragen aan het forum, en daarmee aan de betrouwbaarheid van beweringen, in de ogen van andere leden."

Vervolgens geeft iemand een reactie op het openingsvoorstel en wordt er door dezelfde topicstarter als recatie geschreven: "Hallo L, je krijgt van mij 1 Was Nuttig omdat ik ontzettend moest lachen om je reactie, ik wil wel graag argumenten horen:-)"

Kortom, duimpjes omhoog kunnen echt van alles en nog wat betekenen...


 

LeoP - 2 mar 2022 - 21:04


Hallo Leo en Bob, bedankt voor jullie reactie. In alle gevallen betekent 'n Was Nuttig iets positiefs, daar gaat 't om:-)

Pauline Berens EBBI - 3 mar 2022 - 08:51 (laatst bijgewerkt 3 mar 2022 — 08:58 door auteur)







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu