stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Verzoek om een nieuw filter te maken in het overzicht "Aanknopingspunten in andere publicaties" opgelostProfiel afbeelding

Betreft Anders (via Firefox browser)

Maandelijks ontvang ik een bericht met overeenkomsten tussen mijn gepubliceerde gegevens en die van anderen. Dat is een hele mooie dienst. Echter, ik moet dan door 56 pagina's met 9 meldingen per pagina ploegen, om te zien dat de gegevens van de anderen verdacht veel op de mijne lijken. Vrijwel geen enkele van de gesuggereerde pagina's bevat meer dan één bronvermelding.

Om mijzelf een hoop werk en teleurstelling te besparen, zou ik graag een nieuw filter willen hebben op het aantal bronvermeldingen per pagina.
Idealiter zou ik willen filteren op pagina's die 1 of meer bronnen vermelden, of op pagina's die 2 of meer bronnen vermelden, zodat ik het kaf van het koren kan scheiden.

Valt zoiets te realiseren?

Michaël

Boers 2 - 3 jul 2022 - 19:45

Goed voorstel, maar met 'n paar klikken kun je hetzelfde effect nu ook al bereiken volgens mij.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Hier 'n voorbeeld uit mijn publicatie, ik 6 bronvermeldingen, de ander 0. Ik kan met 1 klik op het kruisje "Verberg alle Aanknopingspunten met deze Specieke Publicatie" voorkomen dat ik verder nog aanknopingspunten met die publicatie zie. Voor de zekerheid klik ik nog wel even door naar die publicatie om te zien hoeveel procent van bronnen is voorzien, hier 10%, wat 'n aanleiding kan zijn om alsnog op het kruisje te klikken.

Pauline Berens EBBI - 4 jul 2022 - 13:52

Dag Pauline,

Je hebt gelijk dat jouw aanpak een mogelijke werkwijze is om om het probleem heen te werken, maar ik zie toch uit naar een meer fundameteler oplossing. Ik zou overigens ook kunnen leven met een oplossing, waarbij ik in mijn persoonlijke instellingen kan aangeven geen 'matches' te ontvangen, indien ze niet voorzien zijn van twee of meer bronvermeldingen. Eén bronvermelding is voor mij een beetje een twijfelgeval, indien je van een persoon slechts één verwijzing in een brondocument hebt kunnen vinden. In extreme gevallen is dat mogelijk, maar meestal is het een teken van niet goed zoeken, of slordig documenteren.

Michaël

Boers 2 - 4 jul 2022 - 18:50

Michaël,

Ik vind dit een nuttige toevoeging!

 

Ik heb op de aanknopingspuntenpagina nu een "met bronvermeldingen" vinkje toegevoegd. Standaard staat deze uit (wellicht in de toekomst moet ik daar standaard aan van maken). Als het vinkje aan staat worden alleen aanknopingspunten getoond waar bij de "andere" publicatie minimaal 1 bronvermelding is opgenomen. Ik zou hier ook een "uitklaplijst" van kunnen maken, met opties "ook zonder bronvermeldingen", "minimaal 1 bronvermelding", "minimaal 2 bronvermeldingen", enz..

Bob Coret - 11 jul 2022 - 15:39

Dankjewel Bob,

Het wordt steeds mooier en gebruiksvriendelijker, zo.

Michaël

Boers 2 - 11 jul 2022 - 20:22

Is uw probleem opgelost / vraag beantwoord?

Wilt u dan onderaan uw bericht klikken op 'Markeren als opgelost'?

Yolanda Lippens - 27 jul 2022 - 13:45


Dag Yolanda,

Ik heb nog geen nieuw overzicht ontvangen, dus ik kan nog niet beoordelen of het werkt, zoals ik hoop. De vooruitzichten zijn echter goed.
Bij mijn eerstvolgende ontvangen bericht zal ik een reactie plaatsen.

Michaël

Boers 2 - 29 jul 2022 - 19:20De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu