stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Akte InspiratorProfiel afbeelding

Betreft Anders (via Chrome browser)

Waarom krijg ik in de "Akte Inspirator" altijd dezelfde akten te zien, terwijl ik wel duizenden voorouders met de gekozen achternaam in diverse archieven heb ?

Sylvia Binch-Talma - 10 jul 2022 - 11:46

Pauline Berens EBBI - 10 jul 2022 - 11:55 (laatst bijgewerkt 10 jul 2022 — 21:01 door auteur)

Bedankt voor het proberen Pauline. Ik gebruik inderdaad Chrome. Ik heb de namen Talma, Tallum, van Talma en Merema ingevoerd, maar krijg altijd dezelfde akten, een stuk of 10 met alleen de naam Talma, wel in een willekeurige volgorde en altijd alleen van AlleFriezen.

Ik kan niet zeggen dat ik hier erg door geïnspireerd word ...

Sylvia Binch-Talma - 10 jul 2022 - 14:06

Heb je de NB in tabblad Opties gezien? 

NB: De scans gerelateerd aan een familienaam worden via Open Archieven gezocht bij de archieven. Wanneer de scans gevonden zijn krijgt u een seintje, tot dan worden er willekeurige scans getoond.

Ik moet dus nog wachten op 'n seintje begrijp ik voordat ik aktes mag verwachten met de opgegeven achternamen?! Er staat niet bij hoelang dat wachten kan duren. Hoe zag dat seintje eruit toen jij achternamen opgegeven had?

Je beschrijft je probleem inmiddels iets uitgebreider dan in je eerste bericht, ik bedoel dit citaat:

... krijg altijd dezelfde akten, een stuk of 10 met alleen de naam Talma, wel in een willekeurige volgorde en altijd alleen van AlleFriezen.

Je bedoelt dat nadat je de pakweg 10 aktes Talma hebt gezien ze in 'n andere volgorde terug komen? Misschien krijg je nog "seintjes" over Talma in allegroningers e.a. archieven en de andere namen uit allefriezen.

Ook maar even de Akte Inspirator in Edge geïnstalleerd, 4 namen opgegeven, bij het derde nieuwe tabblad openen hield de extensie er al mee op, zie alleen nog rechtsboven de knop Genealogie Werkbalk en linksonder 'n placeholder van 'n archief in 'n nieuw tabblad. Idd niet echt inspirerend:-)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Dan ook nog maar even in Chrome proberen..... oeps, de link op https://www.genealogiewerkbalk.nl/akteinspirator.php?show=1

naar de extensie voor Chrome werkt niet. Eerst Ecosia uitgezet, de Genealogie Werkbalk geïnstalleerd en toen de Akte Inspirator, foutmelding, Genealogie Werkbalk verwijderd, nogmaals Akte Inspirator geprobeerd te installeren, weer deze foutmelding. 

Sylvia, misschien zie jij iets dat je anders deed dan ik om Akte Inspirator te installeren in Chrome?

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Knop Download Extension op https://chromeload.com/extension-57066-akte-inspirator levert 'n 404-foutmelding op. 

"Laat je inspireren door de Akte Inspirator" door Yolanda Lippens. De knop Installeer voor Chrome op https://www.yory.nl/inspireren-akte-inspirator/ levert ook 'n 404-foutmelding op. Het is de volgende pagina die niet gevonden kan worden https://chrome.google.com/webstore/detail/akte-inspirator/kdlkkklfeldbboehficiaaiblncndhpn?hl=nl

In het forum Genealogie software / GEDCOMs kondigde Bob Coret in 2016 aan "Voor Chrome gebruikers: Akte Inspirator". De downloadlinks op https://www.stamboomforum.nl/subfora/45/2/59432/0 werken echter ook niet.

Zijn er überhaubt mensen bij wie de Akte Inspirator correct werkt? Ik krijg de indruk dat deze extensie niet meer ondersteund wordt. Je kunt 'm ook uitzetten en deïnstalleren hè:-)

Pauline Berens EBBI - 10 jul 2022 - 14:49 (laatst bijgewerkt 10 jul 2022 — 17:06 door auteur)

Hallo Pauline,

Ik krijg geen foutmelding bij het gebruik van de Akte Inspirator. Bij mij werkt het dus wel in Chrome.

Het is al weer een paar weken geleden dat ik de extensie geïnstalleerd heb. Volgens mij kreeg ik het "seintje" bij de eerstvolgende keer dat ik Chrome opende, in de vorm van een "pop-up" berichtje. Ik heb de extensie een aantal jaren geleden ook geprobeerd, maar had toen hetzelfde probleem. Inderdaad maar ongeveer 10 dezelfde akten die ik in een willekeurige volgorde krijg, welke keer als ik een tabblad open.

Ik denk dat ik 'm maar weer deïnstalleer. Dit irriteert meer dan inspireert ..

Dankjewel voor je reacties.

Sylvia Binch-Talma - 11 jul 2022 - 06:01

Vreemd genoeg lijkt de Akte Inspirator uit Google's Chrome Webstore "gegooid" te zijn (en daarmee blijkbaar ook uit mijn Chrome browser). In de Add-Ons library van Firefox staat de Akte Inspirator nog wel.

Als ik de Akte Inspirator in Firefox test, dan krijg ik willekeurige aktes. Nadat ik via de opties een familienaam heb opgegeven krijg ik aktes waar de familienaam op voorkomt. Dit is overigens beperkt tot enkele tientallen aktes. 

 

Ik moet verder even kijken of ik de Akte Inspirator weer terug in de Chrome Webstore kan krijgen. Ik denk dat ze iets hebben gewijzigd aan extensies waardoor de Akte Inspirator (waar ik al lange tijd niets aan heb gewijzigd) is "omgevallen".

Bob Coret - 27 jul 2022 - 13:56


Helaas is een nieuwe versie door Google weer afgewezen. Google lijkt dit soort extensies niet meer te willen hebben...

Bob Coret - 6 sep 2022 - 16:52Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu