stamboomforum

Forum logoHelpdesk » ClustersProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Edge browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/genealogie-mantel/tellingen.php

Hallo Pauline,
Wellicht was mijn vorige bericht niet helemaal duidelijk, waardoor je misschien een foutieve conclusie hebt getrokken. Althans daar lijkt het voor mij op
In het grote cluster zijn, naar nu blijkt, wel de pleegouders opgenomen en niet de biologische/natuurlijke ouders.

Wat betreft de weergave van de clusters op de statistiekpagina ben ik van mening dat de weergave in een grafische vorm alleen zinvol is, als de populatie (aantal clusters) voldoende groot is dat een grafische weergave de inzichtelijkheid verbeterd. Je zult begrijpen dat bij 1 cluster het grote rode vlak aan de presentatie niets toevoegt. Het variabel maken van zo’n weergave maakt het voor gebruikers alleen maar onnodig ingewikkeld. Is er bijvoorbeeld bij GO bekend hoeveel publicaties er zijn met (bewust) meerdere clusters? Wat is het gemiddelde aantal clusters per publicatie? 

Martien Mantel - 21 dec 2022 - 17:34

Hallo Martien, wat betreft 1 cluster zijn we het eens, geen groot rood vlak maar de bekende tekst. Bij meerdere clusters zijn we het ook eens: meerdere vlakken, waarbij de grootte van elk vlak recht doet aan de omvang van het betreffende cluster.

Dan je vraag "Is er bijvoorbeeld bij GO bekend hoeveel publicaties er zijn met (bewust) meerdere clusters? Wat is het gemiddelde aantal clusters per publicatie?": Volgens mij niet, zou wel interessant zijn, je weet dat je het antwoord zelf kunt berekenen? Wel (te)veel werk: per publicatie vraag je het aantal clusters op via 'n link als

https://www.genealogieonline.nl/the-dutch-connection/clusters.json

Tussendoor pas je telkens de naam van de publicatie aan op de adresbalk. Uiteindelijk nog alle resultaten middelen. Niet te doen:-)

Of mensen "(bewust) meerdere clusters" aanbrengen weet ik niet, ik doe het tegenovergestelde; aangezien ik wil dat binnen mijn publicatie iedereen onderling gerelateerd is kijk ik in de clusterberekening welke personen niet gerelateerd zijn aan de grote groep en die mensen sluit in in Pro-Gen uit van publicatie.

Pauline Berens EBBI - 22 dec 2022 - 14:10


Hallo Pauline,
Ik mag er toch wel vanuit gaan dat als Bob iets nieuws bedenkt voor op de GO-site hij vooraf onderzoek doet of er überhaupt vanuit de gebruikers behoefte is. Daarvoor zou ik verwachten dat er onderzoek naar wordt gedaan. Waarom zou ik dat moeten doen?
Ik constateer alleen dat de toevoeging aan de statistiekpagina van het aantal clusters voor mij geen enkele toegevoegde waarde heeft. Zeker niet in de vorm in van 1 groot rood vlak.

Ik zou het overigens nu wel een keer op prijs stellen als er een reactie van Bob zelf komt. Ik merk dat ik me ga irriteren.

Martien Mantel - 23 dec 2022 - 20:46Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu