stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Controle door ged-inline opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Edge browser) op adres uploaden gedcom

Bij de laatste update (nieuwe gedcom plaatsen) kreeg ik een opvallend groot aantal fouten volgens ged-inline: een hele lijst met missing FAMC en missing FAMS bijv. Bij controle van een aantal blijkt er niets aan de hand te zijn. Ook een flink aantal meldingen:  Ignoring unknown record type at level 0. Bij controle blijkt dat de betreffende regels niet het level 0 hebben. Een vorige gedcom, die volgens ged-inline weinig "fouten" bevatte, blijkt nu eveneens een groot aantal fouten te tonen. Ged-inline lijkt (nu) uiterst onbetrouwbaar. Een controle met gedcom validator geeft een normaal aantal afwijkingen.

Tobias Bos - 5 okt 2022 - 14:59

Ik heb dezelfde ervaring en dezelfde conclusie: Dit ligt niet aan de Gedcom maar aan ged-inline.

Gerrit Scholl - 5 okt 2022 - 15:22

Er is recent een update geweest van het GED-inline component. Ik heb bij de maker van dit component de vraag gesteld of de beoordelingen  inderdaad strenger is geworden en of dit wel klopt qua GEDCOM specificatie. In de beschrijving van het de update dacht ik dat vooral de ondersteuning van GEDCOM 7 was toegevoegd.

Bob Coret - 5 okt 2022 - 15:41

Volgens mij zit het probleem bij het onterecht/foutief herkennen als level 0 bij sommige tags.

Daardoor slaat ged inline het laatste stuk van een persoon over.

In dat deel staat de FAMC tag die dan later gemist wordt.

Gerrit Scholl - 5 okt 2022 - 15:55

Ik vermoed een relatie met het probleem _WITN » Helpdesk » Stamboom Forum

Zie mijn bijdragen daar vanaf 5 okt 19:22.

Gerrit Scholl - 5 okt 2022 - 19:23 (laatst bijgewerkt 9 okt 2022 — 19:50 door auteur)

@Gerrit Scholl: er is geen relatie met Ged-inline fouten. GO leest -ondanks de gemelde fouten - de gedcom gewoon goed in.

@Bob: ik wacht rustig af. Gelukkig heeft het geen gevolgen voor GO.

Tobias Bos - 5 okt 2022 - 21:08

@Tobias Bos: Ik bedoel dat beide dingen een gerelateerde oorzaak hebben, mogelijk een fout in de Gedcom.

Gerrit Scholl - 5 okt 2022 - 22:29

De maker van GED-inline heeft gereageerd op mijn vraag, zie https://github.com/nigel-parker/gedinline/issues/16#issuecomment-1272325515 

In het kort: de meldingen zijn nieuw (Genealogie Online heeft versie 3.0.5 overgeslagen, nu wordt 3.1 gebruikt) en zijn gebaseerd op tekst in de GEDCOM specificatie die, in versie 5.5.1 niet geheel ondubbelzinnig was, maar in versie 7 zijn verduidelijkt (waarmee de intentie van 5.5.1 ook is verduidelijkt).

Voor ontwikkelaars van stamboomprogramma's is er weer een stukje duidelijkheid gekomen. Als gebruiker van stamboomprogramma's kunt u niet meer doen dan de ontwikkelaar wijzen op deze waarschuwingen en verduidelijking in GEDCOM 7.

Bob Coret - 9 okt 2022 - 15:34

Hiermee is dit niet opgelost.

De betreffende FAMC en FAMS tags zijn n.l. gewoon aanwezig ! Ze worden echter overgeslagen omdat ged-inline zelf na een eerdere foutmelding bij de betreffende persoon het 'level' spoor kwijtraakt, zoals ik al aangegeven heb bij '_WITN' item. Dit veroorzaakt ook nog eens een hele berg onterechte level 0 foutmeldingen.

Gerrit Scholl - 9 okt 2022 - 19:49

Ik heb ondertussen mijn analyse van deze problemen opgestuurd naar de maker van GED-inline en krijg de volgende reactie:

Hi Gerrit Scholl

Firstly thank you for your feedback!

I agree with your analysis of the problem. None of the warnings are correct! The situation arises because of recent changes made in GED-inline to satisfy new requirements in Gedcom V7.0 concerning user defined tags. However these changes have a negative effect on the handling of previous GEDCOM versions.

I will be looking into how the situation can be remedied shortly, and will let you know when this is done.

regards

Nigel Munro Parker

 

Het lijkt er dus op dat deze problemen in een volgende GED-inline update verholpen wordt. Het probleem wordt op dit moment verder geïnventariseerd, zie hier.

Gerrit Scholl - 12 okt 2022 - 15:40

GED-inline heeft een nieuwe versie uitgebracht, 3.1.1. Deze is al hier geïnstalleerd. Ik heb mijn gedcom geüpload en alle problemen met FAMC/FAMS, REFN en 'level 0' foutmeldingen zijn opgelost,

Nu nog even wachten tot GenealogieOnline deze nieuwe versie ook geïnstalleerd heeft.

Gerrit Scholl - 15 okt 2022 - 16:32

Ik krijg bij uploaden de melding: 413 Request Entity Too Large. Het loopt klaarblijkelijk nog niet echt goed.

Tobias Bos - 15 okt 2022 - 17:09

Dit lijkt mij meer te maken te hebben met het feit dat de GED-inline site kennelijk een grens stelt aan de grootte van de gedcom. Bij mij is dit ruim 3 Mb.

  • Hoe groot is uw Gedcom ?
  • Hebt u al daar eens eerder met succes en dergelijke Gedcom geüpload ?

Gerrit Scholl - 16 okt 2022 - 12:52 (laatst bijgewerkt 16 okt 2022 — 12:58 door auteur)

Het was de gedcom die ik eerder had laten controleren (met de grote hoeveelheid 'fouten'. Maar vandaag ging het wel goed. Zal gisteren een tijdelijke hiccup zijn geweest.

Tobias Bos - 16 okt 2022 - 14:07

@Tobias Bos:

Ik zie dat je dit item als opgelost hebt gemarkeerd. Het is pas opgelost als Bob Coret de nieuwste versie van GED-inline bij GenealogieOnline geïnstalleerd heeft.

Dat is nog niet het geval, dus daar nog steeds heel veel onterechte foutmeldingen.

Gerrit Scholl - 16 okt 2022 - 14:43

@Gerrit Scholl: Formeel heb je gelijk, maar het probleem als zodanig (fouten van ged-inline) is opgelost. Ik heb er alle vertrouwen in dat Bob de nieuwe versie uploadt. Ik controleer mijn gedcom overigens altijd met ged-inline voordat ik de gedcom uploadt.

Tobias Bos - 16 okt 2022 - 14:52


Ok. Ik gebruik ook de GEDCOM validator van Chronoplex. Die kun je op je eigen PC installeren en heeft een 'Standards only' en een 'Best practice' stand.

Gerrit Scholl - 16 okt 2022 - 16:10







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu