stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Fout bij "Aanknopingspunten" opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/mijn/aanknopingspunten/lijst.php?q=&filter=241&rela=0&periode=202210&startpunt=0&inpublicatie=0&publicatie=15248&sort=0&p=1

Ik ben de aanknopingspunten aan het bekijken en ik vind deze:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Open ik nu het vergelijkingsvenster dan krijg ik:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

In stamboom Wessel wordt nu niet Willem de Breij getoond maar Antonia Christina Knoop.

Het lijkt dus dat door het openen van het vergelijkingsvenster er een verkeerde link wordt geopend. Gaarne aandacht hiervoor.

Reinoud van Wijk - 4 nov 2022 - 08:54

Heb je dit bij alle aanknopingspunten of specifiek bij die van stamboom Wessel? Ik weet het niet 100% zeker, maar wat wel opvallend is is dat de auteur van stamboom Wessel de publicatie gisteren heeft bijgewerkt.

Wat ik nu vermoed is dat bij het opnieuw exporteren van de stamboom uit het stamboomprogramma van stamboom Wessel de ID's zijn gewijzigd. Het ID dat eerder van Willem de Breij was is nu het ID van Antonia Christina Knoop. In het bovenste screenshot staat dat het aanknopingspunt is gevonden op 31 oktober 2022. Stamboom Wessel is bijgewerkt op 3 november 2022. Dus waarschijnlijk bestaat het aanknopingspunt niet meer.

Carmen - 4 nov 2022 - 11:32 (laatst bijgewerkt 4 nov 2022 — 11:34 door auteur)

Deze maand was dit de enige link die niet goed gaat. In het verleden ook wel eens gezien.
Carmen, het zou heel goed kunnen wat je zegt maar ik denk dat Bob hier naar kijken moet. In het overzicht staat het wel goed maar in de details gaat het fout, ik neem aan dat GO voor beide hetzelfde bronbestand gebruikt. Het kan een onschuldige hik in het systeem zijn of iets structurelers.

Ik denk dat goed is om dit onder de aandacht van Bob te brengen.

Reinoud van Wijk - 4 nov 2022 - 11:46

We gaan er naar kijken, volgende week is het weer Helpdeskdag.

Yolanda Lippens - 14 nov 2022 - 10:25


Er komt een Willem de Breij voor in die andere publicatie: https://www.genealogieonline.nl/stamboom-wessel/I33805.php

Het aanknopingspunt verwijst echter naar https://www.genealogieonline.nl/stamboom-wessel/I33803.php 

Zoals Carmen schreef zijn de ID numers van de personen in de publicatie Stamboom Wessel denk ik gewijzigd. Op zich controleert Genealogie Online dit, maar hier is het detecteren van de overeenkomst en het bijwerken van de publicatie net langs elkaar gelopen, denk ik. Het vinden van aanknopingspunten duurt meerdere uren en hiervoor wordt er eigenlijk een "snapshot" gemaakt van alle personen/publicaties waarop gewerkt wordt. Er wordt hierbij ook gecontroleerd of ID en naam hetzelfde zijn als in de publicatie. Een soortgelijke controle is er bij de upload van een bijgewerkt GEDCOM bestand. Ook daar is die qua timing net doorheen geglipt.

Bob Coret - 25 nov 2022 - 15:14De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu