stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Geen enkele Willems in Hengelo volgens Open Archieven? opgelostProfiel afbeelding

Betreft Open Archieven (via Chrome browser) op adres https://www.openarch.nl/search.php?useinsearch=1&name=Willems&number_show=25&sort=4

Bij het zoeken naar personen met de naam "Willems" vind ik geen enkele treffer in Hengelo, terwijl dat er toch enkele tientallen zouden moeten zijn:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Zoeken op individuele namen, bijvoorbeeld Geertrui Willems 1909 levert wél een resultaat op. Ook andere namen lijken wél goed te gaan. De naam Jansen levert bijvoorbeeld 6.438 treffers op voor Hengelo.

Waarom gaat Willems niet goed? Voor mijn publicatie HENGLIAS zoek ik vaak globaal op plaatsnaam Hengelo en doorgaans zijn (lijken) de resultaten betrouwbaar.

Jan Verkade - 19 nov 2022 - 09:37

 

Bij mij levert zoeken op Willems* bij Open Archieven voor Hengelo meer dan 1700 treffers op.

Liesbeth Niepoort - 19 nov 2022 - 13:55 (laatst bijgewerkt 19 nov 2022 — 14:02 door auteur)

Ga naar family search en geef alleen achternaam Willems in en geboorteplaats Hengelo. Op de 1e vier pagina's komen er dan al 80 boven water. Totaal is veel hoger, maar daar zitten ook andere plaatsen tussen en 245 pagina's doorzoeken was me even te veel. Er staan ook volkstellingen bij en die leveren vaak weer namen van kinderen op. 

Nicolette

Nicolette Jentink - 19 nov 2022 - 14:01

Als je het uitgebreide zoekformulier gebruikt en dan als 1e naam 'Willems' invoert en bij plaats 'Hengelo', krijg je wél resultaten. Namelijk 215.

Maar het zoeken op de manier die jij hebt gebruikt zou evengoed tot dezelfde resultaten moeten leiden, dus dat is gek. Ik heb het ook geprobeerd, maar Hengelo komt inderdaad niet voor in de lijst.

Carmen - 19 nov 2022 - 14:49 (laatst bijgewerkt 19 nov 2022 — 14:50 door auteur)

Omdat Open Archieven bij de familie Willems wel gewoon aanslaat bij Helmond, Helvoirt, Hemelumer Oldeferd, Hennaarderadeel etc, 
moet de oorzaak van deze bug liggen in de manier, waarop "Hengelo" de informatie aanbiedt aan Open Archieven.

Jan CIavaux - 19 nov 2022 - 15:44

Nee, Jansen gaat wél goed en alle andere eerder door mij gebruikte namen ook.

Jan Verkade - 19 nov 2022 - 16:36

fascinerend! Men kan overigens onder "uitgebreid zoeken" de plaats Hengelo al voorselecteren i.p.v. een filter op plaatsnaam te zetten ná eerst op "Willems" te zoeken. Het grotere probleem is dat openarch.nl geen onderscheid maakt tussen Hengelo (Gld) en Hengelo (Ov)

Peter B - 19 nov 2022 - 17:53 (laatst bijgewerkt 19 nov 2022 — 17:54 door auteur)

We gaan er vrijdag naar kijken (dan is het Helpdeskoverleg).

Yolanda Lippens - 23 nov 2022 - 18:09


Bij een zoekopdracht worden er ook zog. facets gemaakt, die zie je bij de zoekresultaten terug als filters. Voor het maken van zo'n facet worden van alle zoekresultaten bijv. gekeken naar alle plaatsen (en geteld). Dit is een "dure operatie" en om de snelheid van de site op orde te houden beperkt. De lijst met facets was beperkt op 500 stuks. Hengelo zat qua aantal resultaten niet in de eerste 500 en kwam dus niet voor in de plaatsnaamfilter. Ik heb dit maximum nu opgehoogd naar 750 stuks. Hengelo komt nu wel voor bij het zoeken naar Willems!

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in alles van één plaats: plak &eventplace=Hengelo achter de URL. Bijv. https://www.openarch.nl/search.php?name=*&eventplace=Hengelo zoekt naar alles wat is gekoppeld aan de plaatsnaam Hengelo.

> Het grotere probleem is dat openarch.nl geen onderscheid maakt tussen Hengelo (Gld) en Hengelo (Ov)

Ja en nee. Open Archieven krijgt veelal gegevens aangeleverd waar alleen de plaatsnaam Hengelo staat. Op dit moment loopt er een grote actie waarbij ik voor alle akten de provincie en land wil koppelen. Oftewel ik ben de gegevens die ik van de archieven (en verenigingen) ontvang aan het verrijken. Kom ik Hengelo tegen in aktes van het Gelders Archief, dan wordt er Gelderland aan gekoppeld. Soortgelijk voor het HCO. Komt er in een akte van bijv. Streekarchief Midden-Holland Hengelo voor, dan kan ik geen provincie bepalen.

Bob Coret - 25 nov 2022 - 14:02De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu