stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Koppeling Dropbox werkt niet opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Edge browser)

Hallo Bob<

Hoewel het lijkt dat de Gedcom is verwerkt

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Is volgens de hoofdpagina van de publicatie niets gebeurd

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Vrijdag ga ik weer een nieuwe Gedcom via Dropbox aanleveren. Staat overigens nog steeds op gekoppeld.

Martien Mantel - 25 jan 2023 - 20:31

Vandaag (rond 13 uur) eerst gekeken of Dropbox gekoppeld was en dat was nog steeds het geval (ook nu nog). Daarna een nieuwe Gedcom aangeboden via Dropbox. Nu 7 uur later nog steeds geen bericht dat de Gedcom verwerkt is. In het overzicht publicatieverwerking komt de betreffende publicatie ook niet voor.

Conclusie: Probleem met Dropbox is nog steeds niet hersteld. Wanneer wel? Begin het heel verdrietig te vinden dat meer dan een maand na de melding het probleem nog steeds niet is opgelost. Hoop niet dat ik weer 2 weken moet wachten.

Martien Mantel - 27 jan 2023 - 20:01 (laatst bijgewerkt 27 jan 2023 — 20:02 door auteur)

Begin het heel verdrietig te vinden dat meer dan een maand na de melding het probleem nog steeds niet is opgelost.

Maak er maar gerust 2 maanden van. Je eerste melding is gedaan op 29 november in een ander topic. Ik ben aangehaakt op jouw topic om dat ik met hetzelfde probleem zit. En we zijn niet de enigen. Pas heeft nog iemand een topic aangemaakt met dit probleem. 

Maar om antwoord te geven op de vragen van Bob:

Als u op deze knop drukt en via Dropbox toestemming geeft en weer bij Genealogie Online terugkomt, ziet u dan wel bovengenoemde OK bericht?

Er wordt in mijn geval niet gevraagd door Dropbox om toestemming. Maar er wordt wel aangegeven dat de koppeling gemaakt is als je op de knop drukt.

Ik heb uiteindelijk de hele 'apps' map en alles daaronder uit Dropbox verwijderd. Koppeling eraf en er weer op en dan wordt wel gevraagd om toestemming door Dropbox. Maar helaas heeft ook dit niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Zo ja (u ziet de melding die aangeeft dat er een koppeling is) en u zet een bijgewerkt GEDCOM bestand in de juiste directory op uw computer, wordt deze dan door Genealogie Online verwerkt (wat via e-mail wordt bevestigd)?

Nee, de Gedcom wordt niet verwerkt ondanks de melding dat er een koppeling is en toestemming is gegeven.

Carmen - 29 jan 2023 - 15:03 (laatst bijgewerkt 29 jan 2023 — 15:03 door auteur)

Voor diegenen die problemen ervaren met het aanbieden van GEDCOM via Dropbox de volgende vraag:

Kunt u de Dropbox app op uw computer openen en controleren dat alle bestanden gesynchroniseerd zijn? Ik heb nu zelf ervaren dat een bestand die ik in de juiste Dropbox directory had gekopieerd niet werd gesynchroniseerd met Dropbox "in the cloud". Hierdoor ontving Genealogie Online ook geen seintje dat er een nieuw bestand was (en was er ook niets voor Genealogie Online om te downloaden, want dit gebeurt op basis van de versie van het bestand "in the cloud", Genealogie Online kan niet direct bij bestanden op uw computer).

 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Bob Coret - 20 feb 2023 - 15:33

Bob, je stelt dezelfde vraag als op 23 december, die wij ook hebben beantwoord. Bij mij vind synchronisatie automatisch plaats. Dropbox wordt automatisch opgestart als ik mijn computer aanzet. Alle bestanden zijn gesynchroniseerd. Daar zit niet het probleem.

Heb het zojuist nog getest. Gedcom bestand gedownload vanaf mijn webtrees website en opgeslagen in de Dropbox map. Bestand wordt vrijwel direct weergegeven in de synchronisatiegeschiedenis van de Dropbox app:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Helaas wordt Genealogie Online ook dit keer niet bijgewerkt. Had voor het plaatsen van het bestand de koppeling weer hersteld met de groene knop. Die vliegt er nog steeds om de haverklap uit. Ik heb ook in Dropbox zelf de koppeling verwijderd alvorens de koppeling opnieuw te maken om er zeker van te zijn dat de toestemming kan worden gegeven. Maar het haalt allemaal niets uit. 

Ik heb ondertussen al een aantal keer handmatig mijn Gedcom bestand en media geupload naar GO en ik denk dat ik dat maar blijf doen.

Carmen - 21 feb 2023 - 14:19

Hallo Bob,
Helaas constateer ik hetzelfde als Carmen. De koppeling in GO moet ik ook steeds herstellen, echter zonder enig resultaat. Ook bij mij geeft Dropbox aan dat de bestanden vrijwel direct gesynchroniseerd zijn. 
Ik bedacht me dat ik afgelopen december een nieuwe computer heb gekocht, waarop Windows 11 het besturingsprogramma is. Voorheen werkte ik met Windows 10. Zou dat een reden/aanleiding kunnen zijn?
@Carmen -> speelt dit bij jou misschien ook?

Martien Mantel - 26 feb 2023 - 11:13

Ik werk ook met windows 11. Ik moest het even opzoeken, maar ik ben in maart 2022 overgegaan naar windows 11. Dat is lang voordat de problemen met GO/Dropbox begonnen.

Carmen - 26 feb 2023 - 14:49

Zag vanochtend 6 maal onderstaand bericht in mijn mailbox. Zou het dan opgelost zijn? 
Gelijk instructies gevolgd en op de groene knop geklikt. Daarna nieuwe Gedcom in Dropbox geplaatst. Helaas. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Martien Mantel - 4 mar 2023 - 09:17

@Martien,

Ik houd per gebruiker bij of er toestemming is van Dropbox op de bestanden "op te halen". Ik zie uw e-mail adres hier niet bij staan? Wat is bij u de boodschap op https://www.genealogieonline.nl/mijn/dropbox/ ?

mvg,

Bob Coret

Bob Coret - 10 mar 2023 - 15:19

Nu staat er:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Dus maar weer eens op de groene knop geklikt en dan staat er weer:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

En morgen waarschijnlijk weer het zelfde dat de publicaties niet worden bijgewerkt via Dropbox. Heb dit ondertussen al zo vaak gedaan.

Martien Mantel - 10 mar 2023 - 16:20

@Bob Coret
Vandaag staat er weer: 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Dus maar weer een keer gekoppeld, maar lijkt me aardig zinloos te worden.

Martien Mantel - 11 mar 2023 - 16:31

@Martien,

Genealogie Online controleert geregeld of de "sleutels" (de zog. access tokens) van Dropbox (per gebruiker) nog werken. Helaas zag ik uw account weer terug in de logbestanden met een door Dropbox verstuurde foutmelding "expired access token". Genealogie Online kan dan niets anders doen dan uw Dropbox account los te koppelen van de publicatie(s), want zonder een geldige "access token" kan Genealogie Online uw bestanden niet ophalen om te verwerken. Technisch wordt op dat moment de "sleutel" verwijderd.

Bij het klikken op de groen "Koppelen met Dropbox" wordt er door Dropbox gevraagd of uw Genealogie Online toestemming geeft en als u hierin toestemt krijgt Genealogie Online een "sleutel" waarmee de bestanden opgehaald kunnen worden (deze sleutel wordt opgeslagen in de database).

Ik schrijf dit proces nu wat uitgebreider uit om ook voor mijzelf ze achterhalen, waar er nu iets fout gaat. Helaas ben ik er nog niet achter (en ik kan het met mijn eigen account niet reproduceren). Ik stel voor dat we een keer tijdstip afspreken wanneer u de koppeling met Dropbox weer legt en dan een bijgewerkt GEDCOM bestand in de Dropbox map plaatst. Ik zal op dan moment dan mee kijken aan de "achterkant" om te zien wat/of/waarom er iets niet goed gaat.

Bob Coret - 24 mar 2023 - 14:37

@Bob

Na jouw persoonlijke bericht met betrekking tot de "sleutel" die door Dropbox wordt afgegeven en het verloop hiervan (na 4 uur) in plaats van eeuwig durend, lijkt bij mij het probleem van de koppeling via Dropbox opgelost te zijn.

Ik markeer dit onderwerp dan ook als opgelost.

Nogmaals dank voor de oplossing.

Martien Mantel - 31 mar 2023 - 11:39 (laatst bijgewerkt 31 mar 2023 — 11:39 door auteur)


Ik las in de nieuwsbrief van Genealogie Online eerder deze week dat het probleem gevonden is en dat er een technische oplossing gerealiseerd is waardoor uploaden via Dropbox weer mogelijk zou moeten zijn. Ik wil toch nog even laten weten dat het ook bij mij nu werkt. Hopelijk blijft dit zo. Dankjewel Bob voor je inspanningen om dit op te lossen!

Carmen - 14 apr 2023 - 16:44De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu