stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Link naar ArchiefWiki werkt nietProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/over-de-plaats/2759421/barger-compascuum

Dacht ik Barger-Compascuum op de kaart te zetten door de vraag "Weet u welke archiefinstelling de plaats Barger-Compascuum als werkgebied heeft?" te beantwoorden blijkt de domeinnaam nog niet geactiveerd te zijn?! Klikken op ArchiefWiki levert namelijk de volgens foutmelding op "Domeinnaam is nog niet geactiveerd". Het antwoord zal zijn het Drents Archief in Assen, maar ik wilde de exacte schrijfwijze inclusief URL checken via ArchiefWiki, vandaar.

https://www.genealogieonline.nl/over-de-plaats/2759421/barger-compascuum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

ArchiefWiki linkt naar https://archiefwiki.pleio.nl/wiki/Categorie:Archieven

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Sowieso 'n tikje vreemd om gebruikers de vraag "Weet u welke archiefinstelling de plaats ... als werkgebied heeft?" Die info moet toch gemakkelijker en met minder fouten elders vandaan gehaald kunnen worden? 

Pauline Berens EBBI - 8 mar 2023 - 10:27 (laatst bijgewerkt 8 mar 2023 — 11:04 door auteur)


Pauline,

Dit is een hele rare! Als ik https://archiefwiki.pleio.nl/wiki/Categorie:Archieven opvraag (in Chrome of Firefox) dan zie ik:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Als Yolanda dit adres opvraagt krijgt ze net als jij de "Domeinnaam niet geactiveerd" melding.

Ik heb dit issue doorgegeven aan Pleio.nl, wat wordt beheerd door een overheidsorganisatie.

 

> Sowieso 'n tikje vreemd om gebruikers de vraag "Weet u welke archiefinstelling de plaats ... als werkgebied heeft?" Die info moet toch gemakkelijker en met minder fouten elders vandaan gehaald kunnen worden? 

Helaas. Deze ArchiefWiki is een initiatief van archiefinstellingen geweest om zo (op vrijwillige basis, want Wiki) deze informatie bij elkaar te krijgen. Ook, omdat er geen andere bron is waar je een mooi overzicht krijgt van alle archiefinstellingen (incl. werkgebied)...

Bob Coret - 10 mar 2023 - 15:50Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu