stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Een nieuwe lente, een nieuw geluid!Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/mijn/beheer/acties.php?id=16662

Hoera! Opnieuw is het gelukt om de zaak behoorlijk in de war te maken. Dit keer met een nieuwe indeling van de Beheer pagina.

Twee problemen die ik nu ondervind:

  • Alle aanknopingspunten van mijn publicatie Henglias zijn verdwenen, zowel bevestigde als niet-bevestigde (gisteren waren nog méér dan 10.000).
Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

  • Opeens heb ik 387 (!) nieuwe onbevestigde suggestie voor WO2-slachtoffers in mijn publicatie Henglias. Deels zijn dit nogal slordige suggesties (bijvoorbeeld zelfde geboortejaar, maar met andere voornamen) en deels zijn dit personen die óók al als bevestigde suggestie voorkomen.
Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Ik kan nog niet overzien of het bij deze 2 problemen blijft. Maar het verbaast mij telkens opnieuw dat er nog steeds updates van GO verschijnen, die niet eerst behoorlijk getest zijn, zodat wij  voor dit soort irritante problemen behoed blijven.

Jan Verkade - 20 mar 2023 - 10:55

Ook bij de suggesties voor kunstenaars e.d. gaat er iets fout. Ik heb nog 23 onbevestigde suggesties.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Maar als je daar op klikt, blijken deze er niet meer te zijn:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Is dit enkel een telfoutje of zit er meer achter?
Ik begon namelijk met 47 onbevestigde suggesties.

Jan Verkade - 20 mar 2023 - 16:11

Er is de laatste maand  (te) veel veranderd...

maar niet in ons voordeel !!!

Wat staat ons nog meer te verwachten ??

j.w.martens - 21 mar 2023 - 11:00

Ja, de beheerpagina is veranderd. Er is nu een kolom "Suggesties" gekomen om alle suggestie achtige pagina's duidelijk bijeen te hebben. De knop "Wilt u uw stamboom in boekvorm?" is van rechtsboven naar rechtsonder verplaatst. De weergave van het adres van de publicatie is niet meer in een groene balk maar is nu omkaderd. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

De nieuwe suggesties voor kunstenaars telde in sommige situatie niet goed. In uw geval zijn alle suggesties bevestigd en zijn er geen suggesties meer om te controleren (er wordt nu 0 getoond in de eerste box).

 

De aanknopingspunten blijft voor mij een hoofdpijn-dossier omdat het zo lastig is te achterhalen waarom deze soms verdwijnen. In de code is er nog maar één plek waar echt verwijderd wordt, en dat gebeurd als de naam van de persoon in het GEDCOM bestand nu anders is dan voorheen (op basis van het ID van de persoon). De GEDCOM bestanden die gebruikers uploaden worden niet oneindig bewaard, slechts de laatste 5 uploads. Voor logbestanden waar ik fouten waarschuwingen in kan terugvinden, worden alleen van de laatste verwerking opgeslagen. Dit maakt dat ik in uw publicatie niet genoeg informatie kan terughalen om te kijken wat er fout is gegaan. Ik vermoed dat de ID's van personen in het GEDCOM bestand zijn gewijzigd door Aldfaer, in ieder geval in het GEDCOM bestand.

Ik heb nu het enige(*) stukje in de code die aanknopingspunten verwijderd, vervangen door een verplaats actie. Alle, volgens Genealogie Online niet meer kloppende aanknopingspunten, worden nu dus behouden, zodat ik hopenlijk wel kan achterhalen wat nu precies de oorzaak is.

Als een publicatie wordt verwijderd worden uiteraard ook de gerelateerde aanknopingspunten verwijderd. Als een andere auteur dit doet kan dit dus ook impact hebben op uw aanknopingpunten (maar in dit geval, dat alle aanknopingspunten zijn verdwenen kan dit de oorzaak niet zijn).

Bob Coret - 24 mar 2023 - 15:43

Bob Coret - 24 mar 2023 - 15:43

Er staan van mij 5 publicaties op GO. Hiervan zijn er 4 gebaseerd op een stamboom, gemaakt in Family Tree Builder van MyHeritage en 1 op een stamboom gemaakt in Aldfaer (Henglias). Óók bij 2 van de 4 FTB stambomen zijn alle aanknopingspunten al eens verdwenen, soms zelfs meermalen. Het probleem lijkt mij dan ook niet enkel gerelateerd aan Aldfaer.

Jan Verkade - 24 mar 2023 - 16:01 (laatst bijgewerkt 24 mar 2023 — 19:37 door auteur)

Ik constateer dat, van een aantal personen, die ik al eerder bevestigd heb als WO2-slachtoffer, deze bevestiging nu weer verdwenen is. 

Een voorbeeld is Fokke Jan Holtrop: https://www.genealogieonline.nl/henglias/I69658.php 
Ik weet zeker dat ik hem al eerder bevestigd heb, omdat hij opgenomen is in mijn lijsten met oorlogsslachtoffers: https://www.genealogieonline.nl/henglias/verhalen.php?id=999 
Zoals hij zijn er nog veel meer verdwenen bevestigingen van oorlogsslachtoffers.

Net als bevestigde aanknopingspunten is ook dit gegeven kennelijk onbetrouwbaar. Aangezien de opsteller van de stambomen deze bevestigingen niet zélf vastlegt in haar/zijn database, is zij/hij hiervoor volledig afhankelijk van GO. Nu zulke bevestigingen geen onbetrouwbaar gegeven lijken te zijn, roept dat de vraag op of ze dan überhaupt nog wel nut hebben. 

Jan Verkade - 25 mar 2023 - 12:31

De enige reden waarom suggesties voor WO2 slachtoffers worden weggegooid in omdat het @ID van een eerder gevonden WO2 slachtoffer niet meer voorkomt in de GEDCOM.

Net als bij de aanknopingspunten heb ik dit nu gewijzigd, in zo verre dat de suggesties "verplaatst" worden naar een andere tabel. Hierdoor kan ik de verwijderingen ook inzichtelijk maken voor de gebruikers. En komen we hopenlijk weer een stapje dichter bij de reden waarom de voor Genealogie Online zo belangrijke ID's van personen af en toe wijzigen.

Bob Coret - 19 apr 2023 - 17:12


De betreffende problemen ontmoet ik zowel bij stambomen gemaakt met FTB van MyHeritage als bij stambomen gemaakt met Aldfaer. Wat ik in elk geval zeker weet is dat ik tussentijds géén publicaties gewist heb en ook dat ik de betreffende personen niet gewist heb. (Één persoon zou nog kunnen, maar de aantallen waarover het hier gaat zeker niet).

Bovendien beschik ik toevallig nog over een GEDCOM bestand van 13 feb. 2023, dus ruim een maand vóór het ontstaan van de problemen. Als ik dan kijk naar het @ID van het bovengenoemd voorbeeld Fokke Jan Holtrop, zie ik dat deze @ID toen exact hetzelfde was ( 0 @I69658@ INDI ). Daarom zet ik vraagtekens bij uw redenering dat gewijzigde @ID's deze problemen veroorzaken.

Desgewenst stuur ik u de GEDCOM van 13 feb. graag toe.

Jan Verkade - 20 apr 2023 - 08:49Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu